G4Media.ro

Secetă în Vaslui: Aproape 6 mii de fântâni au secat, 81 de…

Sursa foto: Pixabay

Secetă în Vaslui: Aproape 6 mii de fântâni au secat, 81 de localități sunt afectate de lipsa apei /  22 de cursuri de apă au secat în totalitate

Județul Vaslui suferă din cauza secetei, 81 de localități fiind afectate din cauză că fântânile au secat, iar populația este alimentată cu apă în limita posibilităților. Pe lângă cele 5.943 de fântâni secate și 22 de cursuri de apă au secat în totalitate, anunță Estnews.ro.

Potrivit datelor Sistemului  de Gospodărire a Apelor Vaslui, nu mai puțin de 25 de UAT-uri sunt afectate din cauza lipsei de apă din fântâni. În total sunt secate 5.943 de fântâni, iar 81 de localități au probleme în aprovizionarea cu apa.

În comuna Viișoara, toate cele 46 de fântâni sunt secate sau parțial secate. În satele comunei sunt amplasate opt bazine de 2.000 de litri, în care se cară apă cu cisterna.

În Perieni, din 77 de fântâni 40 sunt secate. În satul component Fulga s-a forat un puț pentru apă potabilă, iar în alt sat (Lălești) al comunei Perieni la cererea cetățenilor autoritățile transportă bazine cu apă potabilă.

De altfel, Județul Vaslui se confruntă cu o secetă hidrologică fără precedent. Lipsa precipitațiilor din ultimii ani a făcut ca o parte din cursurile de apă sau sectoare de cursuri de apă să fie secate. Datele de la jumătate acestui an indică faptul că 22 de râuri au secat în totalitate, în timp ce alte cursuri de apă au debite foarte scăzute, iar seceta a afectat sever sectoare de cursuri de apă de zeci de kilometri.

Seceta hidrologică persistentă, care a provocat dispariția a zeci de râuri din județul Vaslui, este dublată de fenomenul eroziunii solului cu un efect devastator asupra terenurilor agricole.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Să voteze pizideaua că o să le facă in 2000 de ani sistem de irigații! O să fie bine! Ciolacul deja are un proiect prin care in loc de apă pe râurile din Vaslui va curge lapte si miere!