G4Media.ro

Se reunește plenul Parlamentului: Rapoartele Avocatului Poporului, CNA și CSAT, pe ordinea…

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Se reunește plenul Parlamentului: Rapoartele Avocatului Poporului, CNA și CSAT, pe ordinea de zi

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, în şedinţă comună, de la ora 15,00, printre punctele înscrise pe ordinea de zi aflându-se raportul Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), transmite Agerpres.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului şi CNA urmează să fie respinse.

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre”, a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

„Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă, când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea, o altă şedinţă, probabil în septembrie, că în iunie nu ai cum să faci, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului. Deci suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment. Atât pot să vă spun, ce se va întâmpla mâine. (…) Domnul Fabian (Gyula – n.r.) e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul”, a menţionat el.

Pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul privind activitatea Avocatului Poporului pe anul 2020.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pierdere totala de timp.

    • Daca salariile consilierilor lor care pierd timpul sunt incasate la timp nu e ca si cum nimeni nu are de castigat