G4Media.ro

Grindeanu anunță că se reia procedura de licitaţie pentru modernizarea DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia…

Grindeanu anunță că se reia procedura de licitaţie pentru modernizarea DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia / Fostul minisru al Transporturilor, Cătălin Drulă spune că licitația a fost deja lansată în mandatul său

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că se reia procedura de licitaţie pentru lucrările aferente DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, ce implică două etape, respectiv:

 • dublarea drumului Bâldana – Târgoviște la 4 benzi, pe o porțiune de 44 de km (porțiunea București – Târgoviște are deja 4 benzi)
 • modernizarea drumului de la Târgoviște la Sinaia (60 de km), lucrări ce implică reabilitare capitală, coreactarea unor curbe etc.

În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, a informat Sorin Grindeanu, aflat în vizită la Târgoviște, citat de Agerpres.

Fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă, semnala anterior problemele grave cu care s-a confruntat acest proiect, iar la cererea G4Media a subliniat că în mandatul său au fost aduse corecțiile necesare proiectului și a fost relansată și licitația.

„În 2020, înainte de a deveni ministru, am scris din calitatea mea de deputat despre dezastrul acestei licitații, care a fost lansată în februarie 2019. După 18 luni, pentru Bâdlana – Târgoviște aveam o singură ofertă depusă și un proiect absolut idiot cu dublarea la patru benzi prin mijlocul localităților, în timp ce pentru Târgoviște – Sinaia nu exista nicio ofertă depusă, motiv pentru care licitația a fost anulată”, a explicat Drulă pentru G4Media.

Singura ofertă care a fost depusă pentu sectorul Bâdlana – Târgoviște și la care face referire Drulă venea din partea unei firme controversate, care avea conexiuni cu șeful Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

După ce a ajuns ministru la Transporturi, Cătălin Drulă a reziliat contractul cu această firmă, regândind proiectul sub forma unui nou drum expres, București-Târgoviște.

„Pentru acest drum expres contractul privind realizarea Studiului de Fezabilitate a fost semnat în urmă cu o lună”, a precizat Cătălin Drulă.

În ce privește porțiunea Târgoviște – Sinaia, documentația a fost corectată tot în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă.

„Grindeanu nu are cum să lanseze o licitație care a fost deja lansată în mandatul meu”, a comentat Drulă pentru G4Media.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Excelent!
  Între municipiile Târgoviște și Sinaia prin Fieni trebuie să existe drum modern și o cale ferată nouă.

 2. Dacă nu s-a luat şpagă în mandatul USRistului, evident se va lua în mandatul PSDistului.

 3. Exista o problema semnificativa cu proiectul modernizării DN 71 secțiunea Baldana – Targoviste, proiect aflat pe rețeaua rutiera secundara, în sensul ca aceasta secțiune nu se mai regăsește în Planul pentru dezvoltarea infrastructurii.

 4. „dublarea drumului Bâldana – Târgoviște la 4 benzi, pe o porțiune de 44 de km (porțiunea București – Târgoviște are deja 4 benzi)”- Unde are Bucuresti -Targoviste 4 benzi???
  Poate Bucuresti – Bâldana, unde atunci cand ploua ramane apa pe asfalt, se transforma drumul in râu.

 5. Au revenit banditii specialiști.
  Mai așteptați 30 de ani inaugurarea.

 6. Ce ti-e si cu Drula asta! E normal ca Grindenu sa relanseze licitatia, daca el, in ,,naimtirea” lui, a avut tupeul ca sa inlature oamenii lui Ionel Arsenie de la cascaval! Acum, pentru ca ,,putem” trebuie adusi inapoi la masa cu bunatati. Dormiti linistiti romani! USL-ul ,,lucreaza” zi si noapte pentru voi.

  • Erata; ,,nesimtirea”

 7. București – Baldana are 4 benzi!!!!!
  Ați informat greșit că București – Târgoviște ar avea 4 benzi…

 8. Lasa „vraja marii” bai grinda ! Trebuia sa anailzati ofertele pentru tronsonul de autostrada Ploiesti – Buzau !! NU LE-ATI ANALIZAT ! Deci licitatia si inceperea lucrarilor SE AMANA din CAUZA LENII si INCOMPETENTEI Dv ! Cam aceeasi situatie si cu Studiul de Fezabilitate al tronsonului Comarnic – Brasov ! Ba-l facurati si Secretar Genaral pe „don derector” care nu a predat lucrarea la timp ! Tot CIUBUCUL E DE BAZA Grindene ! Nu ne mai „aburi” cu o „noua” licitatie , cand tu si „ai tai” nu sunteti in stare sa respectati termene de mult stabilite ! Poti sa ne explici Grindene : De CE n-ati analizat ofertele primite – cine se face vinovat – si care A FOST contributia Dv ca …. Ministru ? Scarbe puturoase !