G4Media.ro

Se mai rupe un partid din ”polul suveranist”: Alianța Național Țărănistă se…

Sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Se mai rupe un partid din ”polul suveranist”: Alianța Național Țărănistă se dezice de partidul extremist AUR și îl acuză pe George Simion de ”tendințe totalitare și stil de conducere dictatorial”/ Acuzații similare de la fostul aliat Ilan Laufer

Se mai rupe un partid din ”polul suveranist”: Alianța Național Țărănistă (ANȚ) se dezice de partidul extremist AUR și George Simion, printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă seară, la două zile după plecarea lui Ilan Laufer și Forța Identității Naționale din alianță. Polul suveranist a mai rămas, în acest moment, cu AUR și Partidul Republican condus de Marian Cucșa.

Anunțul retragerii Alianței Național Țărăniste a fost făcut de Radu Ghidău, președintele formațiunii politice, pe Facebook, sâmbătă, în jurul orei 21:00.

Ghidău și ANȚ, la fel ca Ilan Laufer de la FIN, susțin că decizia ruperii de AUR a fost luată din cauza comportamentului lui George Simion:

  • ”Decizia de a pune punct colaborării cu AUR, a fost luată în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor domnului George Simion, liderul AUR. Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică”;
  • ”Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere”;
  • De asemenea, considerăm că abordarea domnului Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, care nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei”, a transmis ANȚ.

Ilan Laufer, președintele partidului Forța Identității Naționale, un alt partid care făcea parte din ”polul suveranist”, a anunțat în 29 februarie că se separă oficial de alianța cu AUR. Laufer a declarat pentru G4Media că decizia de separare s-a produs ca urmare a comportamentului lui George Simion făcând acuzații similare precum Ghidău.

Laufer a declarat că George Simion jignește membrii partidului și se poarte agresiv și arbitrar cu aceștia. Întrebat fiind dacă nu știa aceste lucruri înainte să se alieze cu George Simion, Laufer susține că a crezut că George Simion ”joacă teatru” și că este doar marketing politic pentru media și că nu a crezut că, în realitate, derapajele liderului AUR sunt ”mult mai grave”:

  • ”Eu am crezut că e de spectacol mediatic, că joacă teatru, în sensul ăsta, ca să își atragă publicitate și că e un mod în care să facă opoziție, să atragă atenția asupra lui. Nu am crezut că acel comportament din exterior este mult mai grav cu membri din interiorul partidului și cu cei mai apropiați colaboratori. A fost absolut uimit să văd de cum își permite acest om să umilească și să trateze cu dispreț cei mai apropiați colaboratori ai lui. Deci omul acesta nu are ce să caute în politica românească”, a mai declarat Ilan Laufer.

În replică, partidul extremist AUR a transmis un comunicat de presă în care susține, referitor la Ilan Laufer, că în formațiunea condusă de George Simion ”sistemul a încercat să infiltreze tot felul de conserve cu ochi albaştri, care, la momentul potrivit, să se detoneze singure şi să creeze prejudicii de imagine AUR”:

  • ”Conservele cu ochi albaştri infiltrate în AUR primesc ordinul de chemare în unităţile de care aparţin (…) Totul face parte dintr-o piesă foarte bine regizată de păpuşarii securistoizi care au creat aceste vehicule care pornesc la sfert. Este atât de regizată încât aceste umile unelte se umplu singure de ridicol (…) Curăţenia de primăvară a început în AUR, iar multe astfel de conserve vor fi eliminate sau se vor elimina singure, anunţând că nu sunt lăsaţi să evolueze în AUR. Scenariul este scris, actorii îi ştim, urmează doar ca domnul Coldea să îi activeze”, a transmis AUR.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Niște afoni. Unde s-a văzut bandă de ultrași care nu ascultă de șef ? Ăștia nu știu că aur e primul „partid” condus pe principiul drukerilor de fotbal

  2. mira doar pe babalaii care au pus botul la vraja lui, si pe cei care nu s-au inteles cu el la pret, dinainte.

  3. Inca o dovada ca sondajele sunt false. Se apropie alegerile si toti sunt disperati sa mai prinda ceva. Psd si PNL s-au comasat ca sa mai prinda ceva impreuna . Aur se dezintegreaza ca sa se mai poata alipi unu, altul la partidele mari. Asa ca nu credeti in sondaje credeti doar in propriile principii.

  4. Normal că-i dictator, ca și Șoșoacă, dar cum de n-au realizat de la început ? Când vor să ”unească” Moldova cu România cu forța, care-i diferența dintre ei și Putin, care vrea să ”unească” Ucraina cu Rusia ? Dacă ăștia ar ajunge președinți ar declara război Moldovei și i-ar cere sprijin lui Putin.

  5. Da… cum am mai scris: s-a infundat „closetul de haur” de la parterul eificiului asa numit „suveranist” creat de servicii si da pe dinafara. Principiul este „cu mana care te-am facut te omor”