G4Media.ro

Gâlceava suveraniștilor: Ilan Laufer, fost aliat AUR, despre Marian Cucșa ca ”amantă”…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Gâlceava suveraniștilor: Ilan Laufer, fost aliat AUR, despre Marian Cucșa ca ”amantă” a lui George Simion: ”A fost o figură de stil, în sensul de amantă politică, au o relație foarte apropiată”/ Reacția lui Cucșa: ”Avea cunoștință de planurile mele de căsătorie cu prietena mea” (update)

Ilan Laufer, președintele partidului Forța Identității Naționale (FIN), fost aliat cu partidul extremist AUR, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că fostul deputat Marian Cucșa (președintele Partidului Republican din România) este ”amanta” lui George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor. Laufer a declarat pentru G4Media că afirmația sa referitoare la Cucșa și Simion a fost, de fapt, o figură de stil și că a făcut referire la Cucșa ca fiind ”o amantă politică” a lui Simion, în sensul că cei doi au o relație foarte apropiată, fapt care îi nemulțumește pe membrii AUR, din cauză că Marian Cucșa ar fi favorizat de Simion în mai multe situații:

 • ”A fost o aluzie la faptul că există o relație extrem de apropiată între ei și l-a pus pe Cucșa, în sensul ăsta de amantă politică, să iasă să mă atace (…) Adică a fost o figură de stil politică, au o relație, din punctul meu de vedere, mult prea apropiată. În sensul ăsta, că și-a pus cel mai bun prieten președinte la un partid satelit (…) Lumea din AUR este extrem de nemulțumită de relația asta de apropiere (…) El îl favorizează foarte mult pe domnul Cucșa în detrimentul altora”, a declarat Ilan Laufer pentru G4Media.

UPDATE 22:15 Partidul extremist AUR a transmis un comunicat de presă în care susține, referitor la Ilan Laufer, că în formațiunea condusă de George Simion ”sistemul a încercat să infiltreze tot felul de conserve cu ochi albaştri, care, la momentul potrivit, să se detoneze singure şi să creeze prejudicii de imagine AUR”: ”Conservele cu ochi albaştri infiltrate în AUR primesc ordinul de chemare în unităţile de care aparţin (…) Totul face parte dintr-o piesă foarte bine regizată de păpuşarii securistoizi care au creat aceste vehicule care pornesc la sfert. Este atât de regizată încât aceste umile unelte se umplu singure de ridicol (…) Curăţenia de primăvară a început în AUR, iar multe astfel de conserve vor fi eliminate sau se vor elimina singure, anunţând că nu sunt lăsaţi să evolueze în AUR. Scenariul este scris, actorii îi ştim, urmează doar ca domnul Coldea să îi activeze”, a transmis AUR.

UPDATE 11:43 Marian Cucșa a transmis pentru G4Media că Ilan Laufer este o ”mare dezamăgire” pentru el, mai ales pentru că ”avea cunoștință de planurile mele de căsătorie cu prietena mea”, și a declarat că îl va da în judecată pe fostul aliat politic. Vezi punctul de vedere integral al lui Marian Cucșa, la finalul articolului.

George Simion nu a răspuns solicitării G4Media de a transmite un punct de vedere cu privire la afirmația lui Ilan Laufer.

știrea inițială

Laufer a făcut declarația referitoare la Cucșa și Simion după ce Cucșa l-a numit pe Laufer ”conserva lui Coldea” (fostul șef adjunct al SRI). Anterior, președintele FIN s-a dezis de AUR și George Simion pe care i-a acuzat de confiscarea mișcării suveraniste și de presiuni. Toate cele trei partide, FIN, AUR și Republican, revendică rolul suveranist și tema patriotismului în România.

Laufer a mai declarat pentru G4Media că George Simion jignește membrii partidului și se poarte agresiv și arbitrar cu aceștia. Întrebat fiind dacă nu știa aceste lucruri înainte să se alieze cu George Simion, Laufer susține că a crezut că George Simion ”joacă teatru” și că este doar marketing politic pentru media și că nu a crezut că, în realitate, derapajele liderului AUR sunt ”mult mai grave”:

 • ”Eu am crezut că e de spectacol mediatic, că joacă teatru, în sensul ăsta, ca să își atragă publicitate și că e un mod în care să facă opoziție, să atragă atenția asupra lui. Nu am crezut că acel comportament din exterior este mult mai grav cu membri din interiorul partidului și cu cei mai apropiați colaboratori. A fost absolut uimit să văd de cum își permite acest om să umilească și să trateze cu dispreț cei mai apropiați colaboratori ai lui. Deci omul acesta nu are ce să caute în politica românească”, a mai declarat Ilan Laufer.

Laufer, care este și fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Mihai Tudose, a mai declarat că despărțirea de AUR și ieșirea din alianță a avut loc și după ce și-a dat seama că AUR este o ”construcție securistoidă” făcută de „aceiași oameni care au făcut și USR și hashtag rezist”:

 • ”Am realizat că în spatele acestui George Simion, de fapt este același sistem securistoid care a stat în spatele mișcării hashtag și a USR-ului și a tuturor mișcărilor care s-au născut din dorința românilor pentru o schimbare și au fost confiscate de niște securiști rezerviști (…) Eu cred că a scăpat de sub control în această perioadă, nici de șefii lui nu mai ascultă și are impresia că este centrul universului, pentru că jignește, umilește public, se comportă în ultimul hal cu oamenii din jurul lui, face public shaming (a face de rușine pe cineva în mod public, n.red.). Eu nu vreau să dau numele unor oameni foarte importanți din AUR și din alianță care au petrecut multe nopți nedormite din cauza comportamentului lui, al unui om care zice că vrea să redea demnitatea românilor și el se comportă în ultimul hal, imposibil de descris în cuvinte, cu propriii lui colaboratori”, a mai declarat Ilan Laufer, președintele Forța Identității Naționale și fost aliat al lui George Simion și AUR, pentru G4Media.

Punctul de vedere integral al lui Marian Cucșa, la solicitarea G4Media

”Declarațiile nefondate și iresponsabile ale domnului Ilan Laufer, fostul nostru coleg din Alianța AUR, demonstrează faptul că avem de-a face o persoana incapabila să se comporte ca un om de echipă și să ofere soluții. Domnul Laufer știe să înjure și să împrăștie minciuni. Într-o țară normală nu poate exista replică pentru asemenea abjecții aruncate în direct, la o televiziune de știri, la ore de maximă audiență. Il voi acționa în judecată pe domnul Ilan Laufer, care va trebui să răspundă pentru minciunile domniei sale. Conștient de gravitatea acuzațiilor și de faptul că nu le poate proba, fostul nostru coleg a încercat, tot aseară, la o altă televiziune de știri, să se scuze și să retracteze cele spuse. Va avea timp suficient în instanță pentru a retracta și a se scuza. Pentru mine, Ilan Laufer este o mare dezamăgire, mai ales că, la nivel personal, avea cunoștință de planurile mele de căsătorie cu prietena mea, de faptul că sunt un susținător al relației și al căsătoriei dintre un bărbat și o femeie.
Aceste mizerii aruncate în spațiul public nu ne și nu mă sperie, fiindcă vor urma și altele și mai grozave. Ne vor ataca familiile, prietenii și tot ce avem mai scump. Ne vor hăitui, ne vor face dosare penale și vor încerca să ne distrugă. Fie direct, fie prin conservele infiltrate cu misiuni precise în interiorul partidelor componente ale Alianței. Vor face aceasta organizat și gradual. Fiindcă le e frică. Fiindcă în sondajele comandate de „comasați” suntem la egalitate, iar în sondajele reale suntem, de mult timp, pe primul loc.
În ceea ce privește relația mea cu George Simion, vă pot spune că este una sinceră, constructivă, bazată pe apartenența la valori și principii comune: familia tradițională, morala creștină și patriotismul. Alianța AUR este o platformă în care se regăsesc majoritatea patrioților români. Partidele noastre sunt partide vii, deschise. Deși, uneori, facem greșeala de a primi, cu naivitate și cu brațele deschise, tot felul de oameni, inclusiv infiltrați!
Deși amenințările vor continua, deși greul de-abia acum începe, vom continua să luptăm, cinstit și curajos pentru apărarea României și pentru români!”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. 5 milioane de oameni din mediul privat TREBUIE să voteze anul ăsta să scoată România din mocirla asta.
  4.65 milioane de pensionari nu trebuie doar să fie scârbiți de PSD-PNL-UDMR, trebuie să fie conștienți de pericolul trădătorilor de neam AUR-SOS și să voteze neapărat!
  Oligarhia actuală mizează pe neiesirea la vot!
  Hai să arătăm PSD-PNL-UDMR și AUR-SOS că nu ei sunt șefii! 😏

 2. Ce specimene au reusit sa intre in politica….

  • De ce credeți că îl(o) numesc „george(ta)?! E josnic să se erijeze în „apărător al valorilor tradiționale”…

  • Şi… btw, toți se însoară de fațadă ca pe vremea lui ceaş’că. 🤮😷🖕

 3. S-a înfundat „closetul de haur” de la parter 😆😂🤪 acum dă pe dinafară. Toată ga§ca de fățarnici josnici vor simți mirosul şi vor roi ca muştele la….t…😷

 4. Fetița avea planuri de căsătorie, ce aveți cu ea?!? Și băiețelul Simion are patalama de familie tradițională, nu există probleme în paradis!

 5. Nu trebuie să fie supărat Jeorjică Semiom, au mai pățit-o și alții care s-au implicat în triunghiuri amoroase. Ce să-i faci, minte mică, ochi alunecoși, inimă zburdalnică, trebuie înțeles și el.

 6. Cu atâția ”patrioți” nu mai avem nevoie de dușmani !

 7. Simtind ca a pierdut batalia pentru fuzionarea în cadrul AUR și pentru câștigarea bunăvoința liderului George Simion, bătălie dusă de micul sau partid suveranist cu partidul concurent republican al lui Cucsa, Laufer se desparte de aceștia lansând un atac la persoană împotriva amândurora, care îi provoacă neplăceri în viața personală lui Cucsa, prin asociere cu pretinsa orientare sexuală a acestuia, explicată mai apoi metaforic de Laufer.Acesta din urmă iese cu scandal dintr=o alianță de unde a fost îndepărtat de facto și acum lasa sa se înțeleagă că e partizanul ideii existenței unei mase critice în AUR , care speră sa-l înlăture pe Simion de la putere, masa formată din rezervisti ai structurilor de forță.

 8. Nu va amagiti,se cearta „patriotii” de carton pe ruble.Sper la o prezenta la vot peste 50% ca sa vedem si noi care e procentul real de analfabe.etzi care voteaza haur si sosoaca . Daca procentul trece de 30% inseamna ca au murit degeaba oameni in 1989 sa scapam de sovietici si e momentul sa emigram(daca va place libertatea ,spre vest).

 9. A iesit „galceava” pe ruble. Cum draq toti „patriotii” romani din zilele noaste ar vinde-o si pe ma-sa si pe noi pe doua ruble?