G4Media.ro

Scrisori de amenințare cu moartea, gloanțe și cuțite însângerate, printre lucrurile pe…

Scrisori de amenințare cu moartea, gloanțe și cuțite însângerate, printre lucrurile pe care le primesc liderii socialiști din Spania în plină campanie electorală/ Socialiștii susțin că amenințările sunt transmise de extrema dreaptă

Ministrul socialist spaniol al turismului, Reyes Maroto, a primit un plic conţinând „un cuţit însângerat”, la câteva zile după ce scrisori de ameninţare cu moartea, împreună cu gloanţe, au fost trimise altor câteva personalităţi de stânga, a afirmat luni o înaltă responsabilă socialistă, potrivit AFP şi EFE.

Aceste ameninţări, despre care stânga consideră că ar fi marca extremei drepte, intervin cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile regionale care se vor desfăşura pe 4 mai la Madrid, scrutin cu puternice mize naţionale.

„Tocmai mi se spune că tovarăşa noastră Reyes Maroto a primit un cuţit însângerat în semn de ameninţare”, a declarat Adriana Lastra în plin miting de campanie pentru aceste alegeri.

„Ameninţările şi violenţa nu vor face niciodată să tacă vocea democraţiei. Libertatea va învinge”, a exclamat ministrul turismului pe Twitter, fără a evoca precis natura ameninţărilor respective.

Poliţia încearcă să stabilească dacă urmele roşii vizibile pe cuţit, potrivit imaginilor difuzate de media, sunt într-adevăr de sânge.

Premierul socialist Pedro Sanchez a „condamnat cu fermitate” aceste ameninţări. „Destul! Nu vom lăsa să treacă asta. Nu vom accepta ca ura să ne împiedice să trăim împreună în Spania”, a spus el pe Twitter.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful partidului stângii radicale Podemos, Pablo Iglesias, ministrul de interne şi şefa Gărzii Civile primiseră deja scrisori de ameninţare, conţinând gloanţe.

„Pe mine mă vizează astăzi, dar dacă impunitatea şi albirea mediatică a dreptei ultraradicale continuă, mâine vor fi vizaţi alţi camarazi”, afirmase Pablo Iglesias, fost vicepreşedinte al guvernului, publicând pe Twitter o fotografie a scrisorii şi patru gloanţe de „Cetme”, o puşcă de asalt utilizată de armata spaniolă între anii 1960 şi 1980.

Aceste ameninţări au electrizat campania pentru alegerile regionale, în care Iglesias este candidat.

Vineri, el a părăsit o dezbatere la radio când candidata partidului de extremă dreaptă Vox a emis îndoieli cu privire la autenticitatea acestor ameninţări.

Refuzul candidaţilor de stânga de a participa la o nouă dezbatere cu Vox a dus la anularea unei alte întâlniri cu reprezentanţii Vox, care fusese programată pentru 29 aprilie la televiziunea publică.

În cursul unui miting electoral duminică, Pedro Sanchez a încercat să mobilizeze alegătorii stângii agitând „ameninţarea” Vox, într-un moment în care favorita acestui scrutin, actuala preşedintă regională de dreapta, Isabel Diaz Ayuso, ar putea să aibă nevoie de sprijinul acestei formaţiuni pentru a putea reconfirmată în funcţie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Își trimit singuri stangisti scrisori de amenințare. Se victimizează. Tactica veche. Când nu mai convingi cu rațiunea apelezi la mila.

    • ai dreptate. Dar și situl astăzi stiri e de stânga și se vrea imparțial. Mai vrea sa și donam pentru el