G4Media.ro

Scrisoare deschisă a unei profesoare din Suceava: “Nu luptăm doar pentru salariile…

Sursa foto: Pixabay

Scrisoare deschisă a unei profesoare din Suceava: “Nu luptăm doar pentru salariile noastre”, ci “vrem să atragem atenția asupra calității învățământului subfinanțat și ignorat”

“Ne certați, domnule președinte? De când nu ați mai intrat într-o clasă?”, întreabă semnatara.

Ea notează că, după două săptămâni de grevă, guvernul presează profesorii inclusiv prin amenințări și presiuni pe linie politică. Anume, scrie ea, “guvernul încearcă să ne forțeze mâna, prin diverse metode (amenințări și presiuni din partea directorilor și inspectorilor școlari care, aproape TOȚI, sunt numiți politic, deși trec de un concurs care, de cele mai multe ori este trucat).”

În argumentația ei, ea trece în revistă nu doar problemele legate de salarizarea în învățământ, ci alte dificultăți cu care se confruntă profesorii acuzați că ar avea o activitate “de 3-4 ore pe zi” – dificultăți de la nevoia de a asigura resurse de predare la a da meditații “nu din plăcere, ci de nevoie”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Profesorii debutanți protestează și pentru universitățile care i-au format. Decalajul 2.1% din pib pentru Educație în loc de 6% le afectează și pe ele.

  2. Aha, deci cum am spus, unii profesori au juma de norma, de exemplu doamna Carmen. Si sindicalistii negociaza 4000 net pentru juma de norma pentru un incepator, da? In traducere, asta este suma injumatatita a unei norme (1600 de euro) pentru un debutant, serios? In ce tara cred domnii profesori ca traiesc? Pai ce salariu e asta?

  3. Aha, deci cum am spus, unii profesori au juma de norma, de exemplu doamna Carmen. Si sindicalistii negociaza 4000 net pentru juma de norma pentru un incepator, da? In traducere, asta este suma injumatatita a unei norme (1600 de euro) pentru un debutant, serios?
    Nu degeaba se mira presedintele.

  4. Noi cei din privat nu avem salarii asa mari in Romania sa putem sustine jumatati de norma facute de incepatori pentru 800 euro net(1600 euro ar fi pentru o norma intreaga). Asta-i problem, de aia nu intelege presedintele de ce mai e inca greva.

  5. Poate ar trebui sa cereti bani ministerului apărării, acolo se duc cele mai mari sume: pe pensiile unora care nu fac absolut nimic si ies la pensie la 45 de ani.

  6. Nu cedați, pentru că altădată n-o să vă ia nimeni în serios și veți fi un exemplu rău pentru elevi. Dacă ați început greva continuați-o până obțineți ceea ce cereți, indiferent de câți spărgători de grevă vor fi printre voi.