G4Media.ro

Scrisoare deschisă. 3 cereri ale copiilor “pentru a putea recupera o parte…

Scrisoare deschisă. 3 cereri ale copiilor “pentru a putea recupera o parte din ce am pierdut”: Să fie protejați, să aibă acces garantat la educație și să participe la deciziile care-i privesc

Protejarea copiilor, inclusiv prin comisii anti-bullying în școli, garantarea accesului la educație, inclusiv prin educație remedială, programe personalizate și digitalizare, respectiv cooptarea copiilor în deciziile care îi privesc sunt cele trei solicitări formulate într-o scrisooare deschisă transmisă autorităților de Consiliul Consultativ al Copiilor, organism al World Vision România. Scrisoarea deschisă este însoțită de mărturii ale elevilor cu privire la experiența școlii în pandemie, precum cea a unei eleve de clasa a VII-a: “în ultimul an, foarte mulți elevi pe care îi cunosc au încetat să mai viseze și să mai spere la succes deoarece se simt deprimați și descurajați de cei din jur.

Potrivit World Vision, scrisoarea, transmisă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrului Muncii, Raluca Turcan, precum și președintele ANDPDCA, Florica Cherecheș, “este bazată pe mărturii colectate de la sute de copii din mediul rural, elevi din clasele I-XII care trăiesc în unele dintre cele mai izolate și sărace localități. Copiii transmit astfel mărturii directe privind efectul restricțiilor și al școlii online asupra sănătății lor mentale. Majoritatea acuză un nivel crescut de stres psihologic, în alte cazuri se poate vorbi de sentimente de înstrăinare, însingurare, neputință și descurajare, de deprimare și de pierderea interesului pentru școală sau chiar pentru viață.“

Copiii solicită măsuri care să prevină ca pierderile de învățare din pandemie, dar și sentimentul de înstrăinare să devină permanente.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cam prea timid se reactivează șoimii patriei…

  2. ” …. înstrăinare, însingurare, neputință și descurajare, de deprimare și de pierderea interesului pentru școală sau chiar pentru viață …. „. Păi acu ceva zeci de ani în urmă când nu făceau școală decât vreo 5% din populație nu sufereau de toate cele. Acu’, cum făcură puțină școală on-line …. gata frate …. probleme cu sănătatea mintală. Păi măi fraților, cei care vă plângeți de toate cele de mai sus, cred că aveți oricum probleme de „sănătate mintală”. Ferească Dumnezeu de-un război și foamete, să văd atunci ce s’alege de capu’ vost’u.