G4Media.ro

Școlile publice din Chicago au anulat cursurile din cauza refuzului profesorilor de…

sursa foto: Facebook/ Chicago Teachers Union

Școlile publice din Chicago au anulat cursurile din cauza refuzului profesorilor de a reveni în sălile de clasă/ Aceștia solicită măsuri de protecție mai stricte privind COVID-19

Şcolile publice din Chicago, al treilea district şcolar ca mărime din Statele Unite, au anulat joi cursurile pentru a doua zi consecutiv, pe fondul refuzului profesorilor de a reveni în sălile de clasă, aceştia din urmă cerând măsuri de protecţie mai stricte privind COVID-19, deşi oficialii oraşului au insistat asupra faptului că şcolile sunt sigure, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Circa 34.000 de elevi din şcolile publice din Chicago au fost nevoiţi să rămână acasă din cauza discuţiilor aflate în impas dintre primar şi sindicatul local al profesorilor, care cere un număr mai mare de testări COVID-19 şi o rată de imunizare mai ridicată a elevilor, în condiţiile creşterii în ultimele săptămâni a infectărilor cu coronavirus din cauza variantei Omicron, mai transmisibilă.

Sindicatul profesorilor din Chicago le-a cerut celor 27.000 de membri ai săi să refuze să se întoarcă la cursuri şi să lucreze de la distanţă până pe 18 ianuarie, până când cererile lor sunt îndeplinite sau cazurile de COVID sunt în scădere.

„Lucrul pe care nu trebuie să-l facem astăzi este să renunţăm la ştiinţă şi la datele sale, care ne spun fără îndoială că şcolile sunt cel mai bun loc pentru elevii noştri”, a declarat joi la CNN primarul Lori Lightfoot.

Cursurile au fost anulate din nou joi, însă districtul şcolar din Chicago a anunţat că unele săli de clasă se pot redeschide vineri în funcţie de personalul disponibil. Potrivit unor surse oficiale, unul din 10 profesori s-a prezentat la serviciu miercuri şi unul din opt joi, în pofida disputei.

Primarul, oficialii districtului şcolar şi comisarul pentru sănătate publică al oraşului susţin în continuare că şcolile sunt sigure şi că riscurile au fost minimizate la niveluri acceptabile prin purtarea măştii, distanţare fizică, o bună aerisire a încăperilor şi testare la faţa locului.

sursa foto: Facebook/ Chicago Teachers Union

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Sindicatele profesorilor, mai ales din statele conduse de democrati, actioneaza ca stat in stat, fara niciun fel de respect pentru binele elevilor/parintilor. Si-au facut de cap in pandemie, impiedicand accesul copiilor in scoli si periclitand in acest fel nu doar educatia, ci si sanatatea lor mintala. In ciuda studiilor care recomandau ca scolile sa stea deschise… Vedeti si cine e seful sindicatului din Chicago, un marxist declarat. Toate bune!

  • @ Florin Mocanu
   🎯

  • mars ma cu marxismele tale din creier cu tot. adica ce, au cerut bani, arme? au cerut niste masuri corecte pt micsorarea riscurilor.. daca statul are unele mai bune si nu ii plac propunerile, sa vina cu ele.
   repede, sindicatele din statele conduse de democrati, generalizari stupide. aveti numai basini in cap contra democratilor. totul ca nu poate unul accepta ca a pierdut alegerile. un hot ordinar!

   clar. sanatatea mintala a copiilor e intreaga la scoala, dar nu e acasa. mama ce texte!!! ma intreb cum erau in evul mediu, fara scoala, probabil o sa sustii ca erau toti nebuni.

  • Eu cred ca profesorii din Chicago, cand spun „masuri de protectie in acoli” se refera de fapt la Veste Antiglont! In Chicago, in special in sud, e nenorocire cu etnicii de nuanta inchisa….aia e problema.

 2. Sunt doar niste leftzoi platiti sa faca scandal pentru a forta vaxxinarea crimi*nala a copiilor. Auzi,cer o mai buna imunizare a copiilor,ce bosc*hetari. Jos labele de pe copii!

  • La părinți injectați nu ți se pare firesc să fie și hăndeii injectați?

  • si pe tine cine te plateste sa faci scandal pe g4 😀 ?

 3. In WOKELAND toti dubiosii sunt imparati :))