G4Media.ro

Școala să înceapă pe 1 septembrie și să se încheie pe 1…

Foto: Consiliul National al Elevilor

Școala să înceapă pe 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie – solicitarea Consiliului Național al Elevilor privind structura anului școlar 2020-2021

Consiliul Național al Elevilor îi cere ministrului Monica Anisie să retragă proiectul de Ordin cu structura anului școlar 2020-2021; elevii critică durata propusă a următorului an școlar, care cu un total 34 de săptămâni de școală este “cel mai scurt an școlar din istoria recentă”. CNE cere o structură fixă, în care școala să înceapă pe 1 septembrie în fiecare an și să se încheie pe 1 iunie.

„Nu suntem de acord cu structura propusă – în primul rând, cursurile se doresc a începe prea târziu [pe 14 septembrie 2020 – n.red.] iar, dacă dorim o abordare calitativă și incluzivă, trebuie să milităm pentru ca anul școlar să aibă o structură fixă, cursurile să înceapă anual pe 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie. Orice zi petrecută pe băncile școlii în luna iunie nu produce niciun fel de beneficiu pentru elevul din România, iar acest aspect se transpune în absenteismul masiv al elevilor în lunile verii”, a precizat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, într-o poziție remisă Edupedu.ro.

“Tichetele de vacanță ale antreprenorilor în turism pot aștepta – educația nu mai poate aștepta” – avertizează liderul elevilor.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa se dea fiecarui elev/parinte cate un chestionar si sa aleaga intre 15 septembrie – 15 iunie si 1 septembrie – 1 iunie. Sunt sigur ca nici 20% nu vor alege 1 iunie – 1 septembrie.

  2. Auzi la ei “Tichetele de vacanță ale antreprenorilor în turism pot aștepta – educația nu mai poate aștepta”. Ma pompilica, dar sezonul estival nu incepe pe 1 iunie si se incheie pe 1 septembrie?Pai se pare ca Consililul lu peste prajit al elevilor fac jocurile patronatelor. Astia oare se mai uita la vreme la televizor? Anul trecut au fost 33 de grade in Capitala pe 1 septembrie si in alte orase au fost chiar si 34 si 35 de grade celsius. Hai sa-i tinem pe copii de clasa 1 icateva ore afara n uniforme la vreo 30 de grade/ E foarte ok dupa astia. Astia se uita la Norvegieni si Finalndezi, si na zic ca merge si la romani.

  3. Inca o data: cine pisici e consiliul asta national al elevilor? N-ati vrea sa terminati cu citatul din organizatii psd-iste cu aere de reprezentativitate?

  4. Dar cine mai e si consiliul asta al elevilor, pe cine reprezinta?! Am doi copii si nici unul, nici colegii lor, nu vor sa inceapa scoala pe 1 septembrie! I-a intrebat acest consiliu pe toti elevii din scoli? Sunt multe familii care nu-si permit vacante decat in septembrie. 15 septembrie a fost dintotdeauna la noi data de incepere a scolii. Nu mai pot sta in banci in luna iunie… haida-de!

  5. Aceasta publicație online pretinde că luptă pentru idealuri nobile. Transparență, anticorupție, combatere abuzuri. Dar promovează în neștire acest Consiliu Național al Elevilor, la fel ca pe marele Miclea, care vede ca soluție la problemele învățământului ca profesorii să fie angajații școlilor ( adică angajați 100% pe pile de directori). Ce este acest consiliu? Pe ce legislație funcționează? E ONG, instituție publică, SRL? Cine i-a desemnat pe ei să vorbească în numele elevilor? Eu sunt tatăl unui elev și habar n-am nimic despre acest consiliu, mai enigmatic chiar decât asociația părinților din școala în care învață fiul meu, în realitate un grup de baracude doldora de bani pe mână cu directorul, care își cresc odraslele la școala de corupție încă de la vârste fragede.

  6. Ce tot vb astia pe la stiri cum ca,copiii isi doresc sa inceapa anu scolar la 1septembrie poi copiii cred ca ar dori sa incepa cursurile la 1octombrie dupa ei chiar niciodata cred ca voi vreti sa schimbati anu scolar si bagati copiii la inaintare cred ca mai bine sa faceti un an la sase luni pt ca ia-ti tampit de cap cu materile voastre