G4Media.ro

Scholz: Decizia Germaniei de a reactiva centralele pe cărbune şi petrol pentru…

Sursa foto: European Council

Scholz: Decizia Germaniei de a reactiva centralele pe cărbune şi petrol pentru a ameliora penuria de energie cauzată de războiul din Ucraina este temporară

Cancelarul Olaf Scholz declară că decizia Germaniei de a reactiva centralele pe cărbune şi petrol pentru a ameliora penuria de energie cauzată de războiul din Ucraina este doar temporară, iar Guvernul german rămâne hotărât să facă „tot posibilul” pentru a combate criza climatică, relatează The Associated Press, preluată de News.ro.

Într-un mesaj video de sâmbătă, Olaf Scholz şi-a exprimat regretul faţă de decizia Germaniei de a porni 16 centrale electrice pe bază de combustibili fosili aflate în stare latentă şi de a prelungi autorizaţia de funcţionare pentru alte 11 centrale, pe fondul temerilor legate de reduceri ale furnizării de gaze naturale din Rusia.

„Faptul că, din cauza atacului brutal al Rusiei asupra Ucrainei, acum trebuie să folosim temporar unele centrale electrice pe care le-am scos deja din funcţiune este trist. Însă este doar pentru o perioadă foarte scurtă”, a declarat Scholz.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ce probleme ai tu, troll rusesc!

 2. De abia aștept sa dea frigul… sa iasă puțin la încălzire in strada nemții de rand.

  • De ce? Crezi ca vei primi un kg de ruble in plus,sau ca rubla va egala euro?In timp ce germanii vor fi nemultumiti ca isi cheltuie euro pe incalzire electrica,tu vei sughita de foame ,iar rublele nu iti vor putea stinge foamea din gat. Nu le dori raul vesticilor,acolo vei ajunge la cersit in viitor si ii vei vrea instariti si darnici.

  • Daca asta inseamna sa m0ara cat mai multi RUZZZNACI atunci cu draga inima indur frigul.

  • Vct și bugetarul,doi auari cu inteligenta pana la glezna! Pe voi va sperie doar foamea și frigul! În rest,Rusia voastră sa trăiască,ca acolo va e speranța de căldură și burți umflate! Tembeli cu 4 clase!

 3. Încă o minicuna

 4. Nu observa ca Greta Thurnberg ne-a bagat in ….. , nu vrea sa reporneasca centralele nucleare, nu vrea sa construiasca altele noi. Oare cand vom intelege ca target-urile pe care ni le-am propus in materie de energie nepoluanta nu sunt realiste? Cat vom trebui sa mai suferim ca uniune?

 5. Sa le redeschidă dar sa plătească certificate verzi consistente si sancțiuni pentru depășirea normelor de poluare….asa cum am platit si noi.

 6. Temporarul dureaza.Mult.

 7. Cel mai ecologic este sa nu poluezi in niciun fel , iarna sa stai in frig, din sula gaz!Oamenii sunt in curs de demonizarea in masă !Demonii sefi, vor pune pe oameni-zombivaxinați, niste dispozitive de măsurare co2, să vadă cât polueaza!? Vacile, oile vor fi interzise!Atenție ca sunteți toți otrăvuri, în curs de transformare!