G4Media.ro

Schengen: Lucian Bode anunță reluarea discuțiilor cu Austria la nivel de poliție…

Foto: Omer Messinger / AFP

Schengen: Lucian Bode anunță reluarea discuțiilor cu Austria la nivel de poliție și inspectorate de imigrări – Euronews

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat joi reluarea discuțiilor cu Austria pentru accederea în Schengen la nivel de poliție și inspectorate de imigrări, transmite Euronews România.

”Pot să spun că am agreat cu domnul ministru Gerhard Karner ca în perioada următoare, la nivel tehnic, structurile Poliției de Frotnieră, Poliție Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și toate celelalte structuri din cadrul ministerului de Interne în acest dosar să reia dialogul cu structurile similare din Austria. Și după ce această etapă este finalizată, evident că vom relua dialogul la nivel politic între mine și minsitrul austriac de Interne. Îmi doresc ca acest lucru să se realizeze cât mai curând posibil pentru că este important ca pozția Austriei să se schimbe, pentru ca acest dosar să poată înainta cu succes”, a spus Bode pentru Euronews.

Bode și omologul său austriac Gerhard Karner s-au întâlnit joi în Suedia, la reuniunea informală a Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Reamintim că Austria a blocat prin veto aderarea României și Bulgariei la Schengen la Consiliul JAI din 8 decembrie 2022.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. HA,HA,HA „Pot să spun”, dar nu-mi dau seama daca a inteles corect. Dl. cu probleme in teza se doctorat cunoaste f. multe limbi straine si cateodata se mai incurca in intelegerea lor 🙂

  2. Ma speriasem, am crezut ca si-a anuntat demisia!

  3. Foarte frumos, important este să dialogăm. O șunculiță, o folcloristă, o țuiculiță și se rezolvă. Maestrul de ceremonii Bode dixit!

  4. De ce nu la nivel de Ministru de Interne, Ministru de Externe si Presedinte de Tara ? Baietii/tovarasii nu de simt indeajuns de pregatiti ? se tem de un nou esec ? Nu cunosc limba, cutumele si protocolul ? Sau pur si simplu nu sunt in stare sa poarte un dialog de la egal la egal cu omologii vest – europeni ?

  5. Usor usor toti cei implicati din partea Romaniei isi reiau pozitia consacrata de sclaveti in dialogul cu Austria. Nu de alta dar acolo e zona lor de comfort, abia astept sa vad urmatoarea scuza pentru care se refuza accesul Romaniei in Schengen.