G4Media.ro

Scandalul Qatargate: Poliția belgiană a percheziționat biroul unui europarlamentar

sursa foto: Facebook/Marc Tarabella

Scandalul Qatargate: Poliția belgiană a percheziționat biroul unui europarlamentar

Poliția belgiană a efectuat marți o percheziție în biroul lui Marc Tarabella, un deputat belgian al UE și suspect într-un scandal de corupție, a declarat avocatul acestuia pentru Reuters.

Maxim Toller a declarat că „este de necrezut” că aceasta este doar prima dată când biroul clientului său este percheziționat, la câteva luni după ce a fost acuzat de corupție în scandalul „bani contra influență” care a zguduit Parlamentul European și care a fost supranumit Qatargate.

„Clientul meu a cerut ca biroul său să fie percheziționat ca parte a anchetei, deoarece este nevinovat”, a declarat Toller.

Politico, care a relatat prima dată această evoluție, a mai spus că biroul unui alt deputat european și suspect de Qatargate, Andrea Cozzolino, a fost, de asemenea, percheziționat marți, dar Reuters nu a putut confirma imediat acest lucru.

Avocatul lui Cozzolino nu a fost disponibil pentru comentarii, dar a negat anterior orice abatere.

Parchetul belgian nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Așa-numitul Qatargate a început în decembrie anul trecut, când autoritățile au acuzat patru persoane care au legătură cu Parlamentul European – care are sediul în capitala belgiană Bruxelles – pentru acuzații potrivit cărora Qatar, gazda Cupei Mondiale de fotbal de anul trecut, i-a copleșit cu bani și cadouri pentru a influența procesul de luare a deciziilor.

Qatar a declarat că nu a fost implicat în scandalul de corupție.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...