G4Media.ro

Scandalul Gomoiu: USR anunţă că va depune plângere penală pe numele Gabrielei…

Scandalul Gomoiu: USR anunţă că va depune plângere penală pe numele Gabrielei Firea și cere angajaților primăriei să nu distrugă documente care ar putea fi probe în anchetă

USR anunţă că va depune plângere penală pe numele primarului general Gabriela Firea, pe care o acuză de abuz în serviciu în legătură cu Spitalul Gomoiu, unde ar fi fost realizate lucrări la preţ supraevaluat şi solicită angajaţilor Primăriei să nu distrugă documente care ar putea fi probe în anchetă, transmite News.ro.

Reprezentanţii USR au anunţat că luni vor depune plângere penală pe numele primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, sesizare care va fi însoţită de toate documentele pe care USR a reuşit să le adune în legătură cu cheltuielile de la Spitalul de pediatrie Victor Gomoiu.

„Este clar că în acest moment Gabriela Firea este imaginea falimentului politic, administrativ şi, mai ales, moral al PSD. Doamna Gabriela Firea a reuşit să aducă în aceşti trei ani şi jumătate de mandat Bucureştiul în pragul falimentului şi, la propriu, Radet în pragul falimentului. Acelaşi management defectuos şi, se pare, şi de natură penală se întâmplă şi la Administraţia Spitalelor Bucureşti, după cum aflăm din relatările presei din zilele acestea”, a afirmat vineri seară, într-o conferinţă de presă, consilierul municipal Ana Ciceală.

Ea a acuzat că „situaţia de la Gomoiu dovedeşte administraţia clientelară, mafiotă, incompetentă şi coruptă de la Bucureşti şi în special aducerea spitalelor din Bucureşti pe marginea prăpastiei”.

Ana Ciceală a spus, de asemenea, că Gabriela Firea are „o culpă nu numai morală şi politică, ci foarte probabil şi una penală”, prin faptul că ar fi ascuns raportul Corpului de Control al Primului Ministru efectuat în anul 2017.

Consilierul municipal din partea USR a acuzat că primarul a refuzat să îi pună la dispoziţie raportul respectiv şi concluziile acestuia, USR primind de la un angajat al Administraţiei Spitalelor din Capitală un răspuns conform căruia datele solicitate sunt confidenţiale.

„Procurorii, la solicitarea noastră – fiindcă vom face plângere penală pentru abuz în serviciu contra Gabrielei Firea -, ar trebui să verifice şi să constate de ce doamna Gabriela Firea a ţinut ascuns timp de mai bine de doi ani de zile acest raport al Corului de Control şi să încerce să îşi dea seama de ce în continuare dumneaei nu sesizează aceste organe de anchetă”, a mai spus Ciceală.

Ea a acuzat că în Primăria Capitalei „zeci de milioane de euro sunt fraudaţi cu bună ştiinţă de către cei care sunt la conducerea Primăriei, se ştie despre asta, sunt rapoarte întocmite şi cu toate aceste spitalele zac din lipsă de investiţii. Practic se fură de la oameni bolnavi de către o administraţie profund coruptă” şi a cerut din nou demisia primarului general Gabriela Firea.

La rândul său, preşedintele USR Bucureşti, Dumitru Dobrev, a lansat un apel către angajaţii Primăriei pentru ca aceştia să nu distrugă documente care ar putea fi probe în ancheta penală.

„Rugăm şi somăm pe toată lumea, indiferent că vorbim de Gabriela Firea, indiferent că vorbim de toţi cei cu funcţie de decizie sau de ultimul trepăduş din ASSMB să nu distrugă probe, să nu antedateze fapte, să nu facă dispărute facturi, situaţii de lucrări bun de plată pe diverse documente pentru că în zilele următoare o să vină DNA-ul acolo şi o să-i la împins vagoane şi dacă oamenii ăştia nu au o ultimă urmă de instinct de conservare o să le fie rău”, a spus liderul USR Bucureşti.

Acesta acuză că la Gomoiu este „o fraudă colosală, de vreo 15 milioane de euro”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. A mancat-o undeva pe primagaritza sa se ia de acel spital facut din donatii! Taca tacea, filosoafa ramanea!

 2. Primarita Falimentirea 🙂

 3. Stirea pe scurt:
  Probele au fost distruse.
  Chiar si cele masluite.
  Stirea nu se dezminte!

  • Daca se doreste, se pot urmari banii. Se stie cat s-a dat, se stie ce s-a facut.
   Familia Pandele a aparut adesea prin presa cu diferite cioranii, dar pana acum nimeni nu i-a deranjat. Oare de ce?

 4. Bravo pt initiativa ! Speram ca procurorii sa intre in posesia tuturor probelor sau a celor care n-au fost inca distruse. Sa intre la parnaie pacostea firea si acolitii ei. Cata diferenta intre primarul Clujului-Boc si primarul Bucurestiului, dar asta au votat sudistii si probabil asta vor vota in continuare.

 5. Daca un ditamai sef de partid politic parlamentar si candidat la presedintia statului a ajuns sa ceara „angajaților primăriei să nu distrugă documente care ar putea fi probe în anchetă”, nu mai am niciun dubiu ca suntem o tara subbananiera (daca ar fi bananiera, macar ar creste bananierii…)

 6. DNA si judecatorii sa isi faca treaba . Ei nu se afla acolo unde se afla pentru a acoperi matrapazlicurile tilharilor si mincinosilor din adminisratia publica . Penru cei care distrug sau pierd documente din administratie pedeapsa e una singura ; interdictia pe viata de a lucra sectoarele bugetar si public .

  Judecatori de rusine care musamalizeaza dosare ale functionarilor bugetari si ale demnitarilor cunosc destui . Astia trebuie izolati social . Nu vorbeste nimeni cu ei , nu le vinde nimeni , nu cumpara nimeni de la ei . Inclusiv rudelor lor pina la spita a 7 -a .

  Secaturile din sectoarele publice si bugetare trebuie eliminate in orice fel .

 7. In mod normal insasi lipsa acelor acte ar reprezenta o infractiune si ar necesita cercetare penala. Deci gestul este infantil si inutil. Asemeni psd-ului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.