G4Media.ro

Scandal de dopaj în sportul românesc: fosta șefă a Agenției anti-doping, acuzată…

Scandal de dopaj în sportul românesc: fosta șefă a Agenției anti-doping, acuzată într-un raport oficial că a orchestrat mușamalizarea unor teste pozitive

Grațiela Vâjială, fosta șefă a Agenției Naționale Antidoping (ANAD), ar fi cerut laboratorului de testare din București mușamalizarea unor teste pozitive de doping pentru trei atleți români, arată un raport al Agenției Mondiale Antidoping (WADA) obținut de publicația specializată Sports Integrity Initiative.

Raportul a fost discutat de WADA la ședința din 16 mai, dar nu a fost comunicat public până acum.

În 2017, un alt raport al WADA demonstrase două cazuri de doping mușamalizate de Laboratorul de la București, condus de Valentin Pop, despre care scria că a acționat la comanda unui superior, fără a-l nominaliza însă pe acesta.

Acum, noul raport al Agenției Mondiale Antidoping o indică drept autoare a mușamalizărilor pe Grațiela Vâjială, cea care a condus Agenția Națională Antidoping din România de la înființare (2005) până în ianuarie 2019, când a demisionat din funcție, potrivit Sports Integrity Initiative.

De-a lungul carierei, Graziela Vâjială a primit Medalia Națională „Serviciul Credincios” (2000) și Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a (2004). A fost expert din partea României la Consiliul Europei, Grupul de Monitorizare al Convenției Anti-Doping și expert la Consiliul Europei în cadrul Grupului Științific;

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ticalosia romaneasca la mare inaltime

  2. Poza face parte din galeria portretelor tovarasilor de partid si de stat si asta explica multe zic eu.

  3. Stimata doamna,
    daca ai decazut intr-un asemenea hal, ai imbatranit degeaba si profesionalismul dumitale devine egal cu zero.
    Daca ai intrat in radarul kmerilor rosii si ai fost obligata, distanteazate. Sunt toxici, si dumneata esti specialista pe farmacologie si toxicologie, din cate am citit.
    Ar fi pacat sa-ti tremure bastonul de sprijin, in mana, la batranete. Stii ca ticalosii si femininul lor traiesc mult (ex Ilievici cel far’de papa), desi ma mir pentru ca Mamona are mai nou de unde alege. Aici se simte ingaduinta Celuilalt. Tot spera ca Graziela se linistete.