G4Media.ro

Scădere drastică a numărului de turiști care vizitează Turnul Eiffel, pe fondul…

Scădere drastică a numărului de turiști care vizitează Turnul Eiffel, pe fondul pandemiei COVID. Probleme financiare pentru societatea care administrează cunoscutul obiectiv

Unul dintre cele cunoscute obiective turistice din lume, Turnul Eiffel, nu a reuşit să atragă prea mulţi turişti nici în 2021, după un an 2020 catastrofal din punct de vedere al încasărilor, transmite RFI România.

Nici în 2021, încasările nu vor acoperi pierderile înregistrate pe fondul crizei sanitare, au explicat, joi, gestionarii monumentului. Potrivit societăţii care se ocupă de exploatarea Turnului Eiffel, în acest an, monumentul va fi vizitat de 1,5 milioane de vizitatori comparativ cu 6,2 milioane de vizitatori înregistraţi în 2019.

Gestionarii celebrului simbol parizian, Turnul Eiffel, înregistrează probleme financiare după ce luni de zile monumentul a fost închis, pentru a se limita astfel transmiterea coronavirusului.

Turnul Eiffel a fost redeschis în iulie, după ce a fost închis publicului timp de aproape 9 luni, cea mai lungă perioadă în care a fost închis, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Din iulie, zilnic, turnul a fost vizitat de 13.000 de turişti, comparativ cu 25.000 de turişti câţi urcau în celebrul turn parizian, înainte de criza sanitară.

Cei mai mulţi au fost înregistraţi în luna octombrie, o lună cu mult soare în Paris, în care s-au înregistrat, pe zi, 20.000 de vizitatori – europeni şi americani.

Turnul Eiffel este cel mai vizitat monument din lume.

Ïnchiderea lui timp de 9 luni înseamnă pierderi de 75 de milioane de euro pentru 2021, după un deficit de 52 de milioane de euro în 2020.

sursa: RFI România

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Capcană pentru turiști. Se plâng că nu ani au venituri, dar ce fac? Îl demontează? Ăla tot acolo va fi…