G4Media.ro

Şase şuviţe din părul lui Kurt Cobain, scoase la licitaţie. Prețul de…

Şase şuviţe din părul lui Kurt Cobain, scoase la licitaţie. Prețul de pornire este de 2.500 de dolari

Mai multe şuviţe din părul lui Kurt Cobain, regretatul solist al formaţiei Nirvana, au fost scoase la licitaţie în cadrul evenimentului ”Amazing Music Auction”, relatează vineri Contactmusic.com şi NME.

Tăiate din părul lui Kurt Cobain în 1989, şase şuviţe blonde au fost scoase la licitaţie în cadrul ”Amazing Music Auction” pe site-ul Iconic Auctions.

Părul ar fi fost tăiat în timpul turneului formaţiei grunge din 1989 care a însoţit lansarea LP-ului albumului de debut al Nirvana, „Bleach”.

La acea vreme, Kurt Cobain a fost tuns de o prietenă a sa, Tessa Osbourne, la Birmingham, în Marea Britanie. Aceasta i-a oferit apoi şuviţele artistei din Seattle Nicole DePolo, după moartea muzicianului, prin sinucidere, în 1994.

Acest ”artefact unic”, după cum este descris de Iconic Auctions, este ”proaspăt pe piaţă” şi este atestat de imagini în care Cobain ”pozează cu femeia care a tuns acest păr, cu foarfecele în mână, şi o fotografie fantastică a părului care tocmai fusese tăiat”.

”Ea a furnizat punga originală cu un bilet de provenienţă scris de mână: ’29/10/89: Tess i-a tăiat părul lui Kurt în Birmingham, Anglia, 27 Holy Rd., Handsworth, Birmingham B202BU”, a precizat Iconic Auctions.

Licitaţia începe de la suma de 2.500 de dolari americani şi se desfăşoară până la 15 mai, potrivit Guitar.com.

Încasările vor fi direcţionate către fondul caritabil Crew Nation Global Relief Fund, înfiinţat de compania Live Nation Entertainment în beneficiul artiştilor afectaţi de pandemie, conform Guitar.com.

Anul trecut, chitara acustică la care Kurt Cobain a cântat în emblematicul concert Nirvana din 1993 ”MTV Unplugged in New York” a fost vândută la licitaţie cu suma-record de 6 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dacă știa Courtney că scoate bani din asta, l-ar fi uscat, măcinat și vândut în cutiuțe.La cât crack avea bietul om în sistem, ar fi fost prizat de jmekeri la paranghelii simandicoase date în onoarea lui. Viața lui e un „memento mori” pentru cei care cred că banii mulți sunt un panaceu universal și binele absolut în viață.RIP sad soul.

  2. @Postăchel Gudurău
    -vrei sa spui hoashka de Courtney……aia iti vomita acum si spune ca e smecleu de kurt….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.