G4Media.ro

Șapte persoane inculpate, dintre care șase pentru complicitate la asasinat terorist, în…

Șapte persoane inculpate, dintre care șase pentru complicitate la asasinat terorist, în cazul profesorului de istorie decapitat în Franța

Tatăl unei eleve, Brahim Chnina, şi militantul islamist Abdelhakim Sefrioui au fost inculpaţi miercuri pentru „complicitate la asasinat terorist” în ancheta asupra morţii profesorului Samuel Paty, a anunţat Parchetul naţional antiterorist din Franţa, notează AFP, citată de Agerpres.

Doi prieteni ai atacatorului, Naim B. (18 ani) şi Azim E. (19 ani), au fost inculpaţi pentru acelaşi capăt de acuzare. Al treilea prieten, Yussuf C., a fost pus sub acuzare pentru „asociere criminală teroristă în vederea comiterii de infracţiuni împotriva unor persoane”.

Toţi au fost plasaţi în arest provizoriu, cu excepţia lui Brahim Chnina, care a fost, totuşi, încarcerat în aşteptarea unei dezbateri asupra acestei chestiuni.

Cei doi elevi în vârstă de 14 şi 15 ani acuzaţi că au oferit informaţii atacatorului despre profesor în schimbul unei sume de bani au fost, de asemenea, inculpaţi pentru „complicitate la asasinat în relaţie cu o infracţiune teroristă”, dar au fost lăsaţi în libertate sub control judiciar.

Samuel Paty, 47 de ani, profesor de istorie şi geografie la Conflans-Sainte-Honorine, localitate situată la 25 de kilometri nord-vest de Paris, a fost decapitat vineri de Abdoullakh Anzorov, în vârstă de 18 ani, născut în Rusia, de origine cecenă, pentru că a arătat caricaturi ale profetului Mahomed la începutul lui octombrie în cursul unor lecţii despre libertatea de opinie.

Chnina, 48 de ani, şi Sefrioui, 61 de ani, sunt acuzaţi „în special pentru că l-au desemnat ca ţintă pe reţelele sociale” pe profesor „cu ajutorul unei manevre şi unei reinterpretări a faptelor”, a indicat procurorul antiterorist Jean-François Ricard într-o conferinţă de presă miercuri după-amiază.

sursa foto: Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. „au fost lăsaţi în libertate sub control judiciar”

    De ce? Ca sa fuga in Belgia?

  2. „Islam means peace” islamofobilor 🙂
    Franta a vrut imigranti musulmani, asa ca a primit ceea ce vrut.

  3. Romanii au desfiintat umorul cu reviste cu tot, francezii se incapatineaza.

  4. Dată fiind frica maladivă din RO de profesori competenţi, aseară televiziunile n-au preluat live ceremonia funerară de la Sorbona, deşi a participat şi Camus, care a scris o carte despre covid pentru străini.

  5. Theyr thinkin Allah revolution race.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.