G4Media.ro

Șapte persoane arestate preventiv şi alte două, în arest la domiciliu, într-un…

Sursa foto: DIICOT

Șapte persoane arestate preventiv şi alte două, în arest la domiciliu, într-un dosar în care o grupare este suspectată că aducea droguri din Spania şi le distribuia în Brăila

Șapte persoane au fost arestate preventiv şi alte două au fost plasate în arest la domiciliu de magistraţii Tribunalului Brăila, într-un dosar în care DIICOT face cercetări faţă de o grupare care distribuia droguri şi substanţe psihoactive în municipiul Brăila. Drogurile erau aduse din Spania, transmite News.ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila au reţinut pentru 24 de ore nouă inculpaţi, cercetaţi pentru introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, începând cu luna iunie, în municipiul Brăila a acţionat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea de droguri de risc (canabis) şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor din oraş.

”Liderii acestei grupări au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania de unde au expediat în ţară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora. După ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare”, a transmis, luni, DIICOT.

Unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în ţară cantităţile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC).

Totodată, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Brăila, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, au făcut 13 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu substanţă cu efect psihoactiv, de tip Cristal, şi bancnote rulate destinate prizării care conţineau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, 8 grindere şi suma de 5.245 de lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pt trafic de droguri ar trebui introdusa pedeapsa capitală, putând fi aplicată chiar și de cetățeni fără judecată.

  2. Tot cu găinării va ocupați? Colcăie Brăila de pești și droguri și ei prind un sarac cu o mana de iarba… luati-i puțin la întrebări pe cei care au case si mașini de zeci si sute de mii de euro și nu au muncit o zi în viata lor. De unde au banii? Puteți sa întrebați liderii din politie și din procuratura de la Brăila. Ei sunt apărătorii acestor b0rfasi. Sict1r!