G4Media.ro

Șapte membri CSM îi cer Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituțională…

Victor Ciorbea participa la evenimentul organizat cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea institutiei Avocatului Poporului , joi, 21 septembrie 2017. Inquam Photos / George Calin

Șapte membri CSM îi cer Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituțională OUG-ul cu dedicație pentru conducerea Inspecției Judiciare

Șapte membri CSM îi solicită Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să sesizeze la CCR Ordonanța de Urgență adoptată de Guvernul Dăncilă săptămâna trecută prin care prelungește mandatele de conducere ale șefilor Inspecției Judiciare. Mandatele șefilor IJ, Lucian Netejoru și Gheorghe Stan, au expirat la 1 septembrie.

”Întrucât, în opinia noastră, există riscul declarării neconstituționalității la un moment ulterior intrării în vigoare, cu consecința compromiterii unor anchete disciplinare vizând magistrații sau a altor tipuri de verificări și controale ce țin de competența Inspecției Judiciare, conducătorii Inspecției având prerogativa confirmării, respectiv a infirmării actelor emise de inspectorii judiciari, vă solicităm să sesizați de îndată Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate a acestei Ordonanțe de urgență”, se arată în adresa celor 7 membri CSM trimisă Avocatului Poporului.

Autorii sesizării atrag atenția, între altele, că Ordonanța de Urgență ”a fost emisă fără a se solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii, într-un domeniu în care există această obligație constituțională”. Alte motive de neconstituționalitate invocate în sesizare sunt retroactivitatea OUG-ului, încălcarea separației puterilor în stat și inexistența situației de urgență. Sesizarea este semnată de Mihai Andrei Bălan (judecător), Cristian Mihai Ban (procuror), Andrea Anamaria Chiș (judecător), Florin Deac (procuror), Mihai Bogdan Mateescu (judecător), Nicolae Andrei Solomon (procuror) și Tatiana Toader (procuror).

Mandatele lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan au expirat la data de 1 septembrie, dar puterea vrea să îi mențină pe cei doi la conducere ca interimari până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condițiile de selecție a șefilor IJ, au explicat sursele G4media.ro.

Și Asociația Forumul Judecătorilor din România i-a cerut Avocatului Poporului, instituție condusă de Victor Ciorbea, să sesizeze ”imediat” Curtea Constituțională în ceea ce privește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2018, o OUG cu dedicație prin care Lucian Netejoru și Gheorghe Stan rămân la șefia Inspecției Judiciare.

Miza prelungirii mandatelor fostei conduceri a Inspecției Judiciare este foarte mare pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Acest lucru a rezultat din ieșirea de la începutul săptămânii trecute, când l-a criticat dur pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru că nu a reușit să treacă OUG-ul pentru prelungirea mandatelor lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan.

G4Media.ro a scris în exclusivitate  despre faptul că Tudorel Toader pregătește o OUG pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, brațul armat al PSD împotriva magistraților.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. O lichea ordinară care trebui arestat și averea confiscata. Dar poate moare până la alegeri.

 2. ASTA E AVOCATUL POPORULUI ? HA HA HA ! ESTA E AVOCATUL CELOR VIZATI DE AMNISTIE SI GRATIERE.

 3. Cerem Avocatului Poporului sa-i ceara sasului sa plateasca datoria aia la ANAF!

  • Asistatule social, inca nu ti ai tras un glontz in tampla aia idioata?

  • Aia de care zice ANAF ca nu exista?

  • @Ioana : nu merită să faci pușcărie pentru un idiot. Ăsta o să-și tragă singur un glonț în tărtăcuță. Din prostie, evident.

  • @Ioana, ai iesit la o tigara si un starbacs in curte? Vezi ca avem imediat un breinstorming, sa nu fii leit!

  • @Asistatule, iar si iesit la tras basini? Mata stie ca porti rochitele lu taicatau si ii furi rujurile si fardurile, bisexualule nesatul? Nu te mai iubeste nimeni in gura si te zvarcolesti cu glume despre „brainstorming” fetitule nefericit.

 4. De asemenea primarului de sector Robert Negoita sa plateasca datoria ce decurge din TVA neachitat.
  Si societatii Turris din teleorman sa-si achite restantele la fisc.

 5. Se uita Ciorbea la sesizarea celor 7 membri ai CSM, apoi se uita la situatia la zi a creditelor contractate de pe la mai toate bancile din Bucuresti… Si iar se uita la sesizarea primita si apoi iar isi intoarce ochii spre desfasuratorul de plati …
  Si uite-asa pana cand intr-un tarziu murmura : „Ar cam avea dreptate baietii si fetele astea, dar…

  PS. The end ! 😉

 6. Domnul Ciorbea e cel mai bun avocat al poporului care la avut România că sa gândit și la cei suferinzi închiși pe nedrept de statul paralel odios. Dacă inspecția judiciară funcționează atât de bine în interesul poporului de ce CSM o vrea schimbată? Se dorește cumva reanvierea statului paralel? Să sperăm că avocatul poporului să nu dea curs acestei cereri care poate duce întreaga țară în anarhie. IJ împreună cu domnul Dragnea și Tăriceanu și Nicolicea și Tudorel Toader au reușit în final să construiască o justiție cinstită corectă și dreaptă. Spor la treabă boss și nu asculta la soroisti și tefelisti din piață care oricum se vede că nu și-au luat bataie destul.

 7. Uite domle ncă ochiosu are de muncă.
  Vorba lui @Susu, mai sus, îl trag creditele de mânecă așa căăăă, până să-și facă treaba, poate-l bagă pe dragnea la pușcărie și scapă.

 8. Ciorbea se uita in mai multe directii odata… adevarat… insa numai unde trebuie nu se uita… desi pretinde ca e cu ochii pe situatie…