G4Media.ro

Sankt Petersburg raportează 107 decese, cel mai mare bilanţ înregistrat în ultimele…

Sursa foto: G4Media.ro

Sankt Petersburg raportează 107 decese, cel mai mare bilanţ înregistrat în ultimele 24 de ore în Rusia / Fosta capitală imperială găzduieşte şapte meciuri de fotbal din cadrul EURO 2020

Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, gazdă a unor meciuri de fotbal de la EURO 2020, a înregistrat sâmbătă cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor cauzate de noul coronavirus în această ţară de la începutul pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Conform statisticilor oficiale, fosta capitală imperială a înregistrat 107 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr care, potrivit agenţiilor de presă ruse, este cel mai mare dintre cele raportate de toate oraşele din Federaţia Rusă de la apariţia noului coronavirus.

Foarte apreciat de turişti, Sankt Petersburg găzduieşte şapte meciuri de fotbal din cadrul EURO 2020. O singură partidă a rămas să se dispute în acest oraş, un sfert de finală programat vinerea viitoare, în care ar putea să joace naţionala Franţei, dacă va învinge reprezentativa Elveţiei în partida care se va disputa luni la Bucureşti.

Rusia a raportat sâmbătă, la nivel naţional, un total de 21.665 de infectări noi, un record din ianuarie şi până în prezent, în contextul în care această ţară este grav afectată de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus. Capitala ţării, Moscova, precum şi regiunile sale limitrofe, sunt grav afectate de noul val epidemic de câteva săptămâni.

Numărul zilnic al deceselor raportate sâmbătă la nivel naţional – 619 – este cel mai mare din luna decembrie, iar bilanţul total al deceselor a ajuns la 132.683 de la începutul pandemiei, potrivit unei numărători oficiale. Agenţia de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă a deceselor asociate COVID-19, a contabilizat aproximativ 270.000 de decese de la începutul pandemiei şi până la sfârşitul lunii aprilie 2021.

„Pentru a stopa pandemia, un lucru este necesar: vaccinare în masă şi rapidă. Nimeni nu a inventat o altă soluţie”, a declarat sâmbătă, la televiziune, primarul din Moscova, Serghei Sobianin.

„Pentru a rezolva fundamental această problemă, trebuie să ne vaccinăm sau să impunem un lockdown”, a adăugat el.

Autorităţile din Moscova au introdus în ultimele săptămâni mai multe restricţii, precum revenirea obligatorie la regimul de telemuncă pentru o parte dintre angajaţi, vaccinarea obligatorie a salariaţilor din sectorul serviciilor şi crearea unui paşaport sanitar care reglementează accesul în restaurante şi baruri.

Un lockdown generalizat, precum cel impus în primăvara anului 2020, nu este deocamdată avut în vedere de autorităţile ruse.

Campania de vaccinare, demarată în decembrie 2020, avansează într-un ritm extrem de lent în Rusia pe fondul neîncrederii generalizate a populaţiei, în pofida apelurilor repetate lansate de preşedintele Vladimir Putin.

Doar 21,2 milioane de rezidenţi ruşi din totalul de 146 de milioane de locuitori ai ţării au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit cifrelor publicate vineri de site-ul Gogov, un agregator care centralizează datele medicale publicate de regiunile federale şi de mass-media ruse, în absenţa unor statistici oficiale la nivel naţional.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Autoritatile moscovite au introdus in ultimele saptamani mai multe restrictii si cer populatiei sa se vaccineze, ba mai mult, au introdus vaccinarea obligatorie a salariaţilor din sectorul serviciilor şi crearea unui paşaport sanitar.
    Shoshoaca n-are nimic de comentat?
    A disparut ca magarita in ceata?
    Nu mai urla ca o bezmetica pe la portile spitalelor ca COVID nu exista?

  2. Romanii arunca vaccinurile la gunoi, poftim ! Stati putintel, sa vedeti ce va urma prin toamna!

  3. Pe mine nu ma mai intereseaza ce va fi din toamna. Consider ca cei care nu merg sa se vaccineze isi risca sanatatea cu buna stiinta. Nu poti fi mai fricos in fata unui vaccin decat in fata unui virus. Inteleg ca esti dezinformat o perioada, dar totusi. Nu voi accepta restrictii. Mi-am respectat obligatiile sanitare si cu asta basta. Cine nu-i gata … sa fie sanatos!

    • @🤔
      Te opreste cineva?

      Du-te la Moscova sau Sankt Petersburg, pune-ti mainile in sold si explica-le militienilor de acolo ca tu nu ai de gand sa respecti restrictiile.
      Cate secunde crezi ca iti vei putea exprima revolta pana sa fii trantit la pamant si cu un bocanc in loc de masca?

    • Te afli si tu in vorba.

    • Ti s-a dat tehnologie si nu stii sa o folosesti?
      Nu-i nimic. Ia un ghid de utilizare!

    • Hai ca mai vorbim peste cateva luni, cand cu tot cu vaccinurile voastre va fi iar lockdown. Vreau sa te vad atunci singur la restaurant, pe strada, la munca si peste tot pt.ca ti-ai respectat obligatiile. :)))))) protectia oferita de vaccin inca nu e cunoscuta. Rezultatele se vor vedea la toamna dar tu le stii deja pe toate

    • Si daca vor fi magazinele inchise de la ora 18 din cauza nevaccinatilor? Tot nu te intereseaza? Ce vei face ca sa „nu accepti” acceste restrictii? Vei sparge usa magazinului la ora 20?

    • Razi tu razi, dar nu-i rasul tau. Am incredere in vaccinul pe care l-am facut si este suficient. Nici nu trebuie sa le stiu pe toate. Am spus ce voi face la toamna. Prin urmare, lumea sa-si dea interesul sa se vaccineze. S-a oprit lumea in loc pentru cei bolnaviori, vaccinul a fost livrat. Sa se vaccineze si cu asta basta.

    • Protestez. Le-am zis de n-spe ori sa se vaccineze. Nu s-au vaccinat. Ghinion. Nu mai e treaba nimanui. Este optiunea fiecaruia sa se vaccineze. Optiunea mea va fi sa protestez. Pai ce, stam cu restrictii la nesfarsit?

  4. Unde sunt leprxle care se tânguiesc pe aici ca vaccinurile sunt rele? Când Rusia obligă cetatenii sa se vaccineze nu va crizati jxgodxxlor?
    Si daca muma rasie a recunoscut 100 morti in Leningrad e clar ca-s vreo 10000 pe bune.

    • Au primit interdictie sa mai propage cugetari la indigo si sa se ia de postacii cu nume rusesti.

    • Ai observat ca de R.M., spectatorul si de lili care are sora pesedista nu se ia? Este un lucru desigur foarte bun. Ba pe lili a mai si aparat-o unul candva. Curios lucru, poate le-au castigat respectul, de R.M. nu stiu mai exact cu ce, dar poate aflu. Mie lucrul asta imi da de gandit. Dar ai mai observat cum R.M. nu numai ca nu se baga, dar numeste interventiile lor, replici puerile. Si se mai dau useristi. Mda. Mari si multe sunt caile …