G4Media.ro

Samsung Electronics estimează un declin de 35% al profitului operaţional în trimestrul…

Sursa foto: Unsplash/ Babak

Samsung Electronics estimează un declin de 35% al profitului operaţional în trimestrul patru al anului 2023

Samsung Electronics a anunţat marţi că se aşteaptă să înregistreze o scădere de 35% a profitului operaţional în trimestrul al patrulea al anului 2023, ratând aşteptările cu o marjă largă, în timp ce o revenire a preţurilor semiconductorilor a redus probabil pierderile în cel mai mare segment de profit al companiei sud-coreene, transmite CNBC, citată de News.ro.

Samsung a spus că pentru trimestrul octombrie-decembrie, profitul operaţional va fi probabil de 2,8 mii de miliarde de woni sud-coreeni (2,13 miliarde de dolari), în scădere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când firma a raportat un profit operaţional de 4,31 mii de miliarde de woni.

Profitul operaţional a fost de 2,43 mii de miliarde de woni în trimestrul analizat.

Orientarea privind profitul este cu mult sub estimarea SmartEstimate a LSEG, de 3,7 mii de miliarde de woni.

Veniturile din trimestrul al patrulea au scăzut probabil cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 67 de mii de miliarde de woni, a declarat compania într-o declaraţie preliminară referitoare la venituri.

Samsung este cel mai mare producător din lume de cipuri dinamice de memorie cu acces aleatoriu, care se găsesc în dispozitivele de consum, cum ar fi smartphone-urile şi computerele.

″[Samsung este] foarte bun la fabricarea unora dintre cei mai buni semiconductori din lume, cel puţin la fabricarea lor şi la realizarea lor. Dar randamentele lor sunt mult mai slabe decât concurenţii precum TSMC”, a declarat marţi Cory Johnson, strateg şef de piaţă la The Futurum Group”… aşa că randamentele slabe se pot transforma în rezultate foarte proaste de câştig”, a spus el pentru CNBC după previzualizarea câştigurilor Samsung.

Compania urmează să anunţe venituri detaliate pe 31 ianuarie, potrivit unei declaraţii a companiei la autorităţile de reglementare a bursei.

Preţurile cipurilor de memorie au scăzut drastic anul trecut, ca urmare a stocurilor în exces post-Covid şi a cererii slabe pentru produse finale precum smartphone-uri şi laptopuri.

”Estimăm că preţurile cipurilor au început să îşi revină din trimestrul patru, ca urmare a reducerilor de producţie de către furnizori şi a unei reveniri a cererii pentru dispozitive mobile şi PC”, a declarat SK Kim, analist la Daiwa Capital Markets, într-un raport din 4 ianuarie.

Acest lucru a lovit puternic câştigurile Samsung.

Profitul operaţional al Samsung în al treilea trimestru a scăzut cu 77,6% faţă de un an în urmă, chiar dacă a fost mai bun decât se aştepta.

Profitul operaţional în trimestrul doi a scăzut cu 95% faţă de aceeaşi perioadă a unui an în urmă.

La sfârşitul lunii octombrie, Samsung şi SK Hynix – al doilea mare producător de cipuri de memorie DRAM din lume – au semnalat în timpul apelurilor privind veniturile din trimestrul al treilea că cererea slabă ar fi putut, în sfârşit, să fi atins minimum în urma reducerilor de producţie.

”Ne aşteptăm la noi creşteri de preţ în primul trimestru din 2024 şi o revenire marcată a câştigurilor pentru producătorii de cipuri de memorie în al doilea semestru din 2024 şi 2025”, a spus Kim de la Daiwa Capital Markets, referindu-se la prima şi a doua jumătate a acestui an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...