G4Media.ro

„Șamanul QAnon” își negociază declarația de vinovăție pentru participarea la insurecția de…

„Șamanul QAnon” își negociază declarația de vinovăție pentru participarea la insurecția de la Washington din 6 ianuarie, fiind diagnosticat cu diferite maladii mintale – avocați

Jacob Chansley, participant la revoltele din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA din Washington, poreclit Șamanul QAnon și cunoscut și ca Jake Angeli, negociază un posibil acord de vinovăție cu procurorii, după ce psihologii din închisoarea unde este deținut înaintea procesului au constatat că suferă de o varietate de boli mintale, a spus avocatul său, citat în exclusivitate de Reuters.

Într-un interviu, avocatul Albert Watkins a spus că oficialii de la Biroul Federal al Închisorilor (BOP) l-au diagnosticat pe Chansley cu schizofrenie tranzitorie, tulburare bipolară, depresie și anxietate.

Constatările BOP, care nu au fost încă făcute publice, sugerează că starea mintală a lui Chansley s-a deteriorat din cauza stresului cauzat de detenția în izolare într-o închisoare din Alexandria, statul Virginia, a spus Watkins.

Pe măsură ce petrecea mai mult timp în izolare … scăderea acuității sale a devenit vizibilă, chiar și pentru un nespecialist„, a spus Watkins într-un interviu la Reuters.

El a mai spus că fișa lui Chansley din 2006 din domeniul sănătății mintale din timpul petrecut în marina militară americană arată un diagnostic similar cu cel al BOP. Un purtător de cuvânt al biroului procurorului federal a refuzat să comenteze cazul.

Chansley este poate cel mai vestit dintre sutele de susținători ai lui Donald Trump care au asaltat Capitolul după ce președintele de atunci, într-un discurs incitator, a susținut în mod fals că înfrângerea sa în alegerile din noiembrie a fost rezultatul unei fraude.

Originar din statul Arizona, el a fost fotografiat în interiorul Capitolului, purtând o coif cu coarne, fără cămașă și puternic tatuat. El este un susținător al teoriei conspirației QAnon care îl consideră pe Trump drept o figură salvatoare și elita Democrată ca pe o cabală de pedofili satanici și canibali.

El a fost inculpat cu mai multe cu acuzații, inclusiv dezordini civile și obstrucționarea unei proceduri oficiale. Inculpații care negociază acorduri de vinovăție încearcă de obicei să se declare vinovați pentru o acuzație mai puțin gravă pentru a-și reduce potențialele pedepse cu închisoarea.

Avocatul Watkins a spus că evaluarea de către BOP a clientului său nu l-a declarat pe Chansley ca fiind incompetent din punct de vedere mintal și nu se așteaptă să i se ordone să se supună tratamentului de restaurare a competențelor. El a mai spus că Chansley

a avut experiența unor iluzii, inclusiv “crezându-se că este  înrudit direct cu Isus și Buddha”.

Procurorii federali au arestat cel puțin 535 de persoane sub acuzația participare la acte de violență, în cursul cărora insurgenții s-au ciocnit cu poliția, au spart ferestre și au provocat panica printre membri ai Congresului și vicepreședintele la acea dată Mike Pence, care au fost nevoiți să se refugieze de insurgenții violenți.

Până în prezent, aproximativ 20 de inculpați s-au declarat vinovați de acuzațiile federale în legătură cu atacul, potrivit unui bilanț al guvernului de la Washington.

Sursa Foto: Captură Video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Toti trumpetii au probleme la rotite. Ma intreb cand ii dati un halat si lui Novac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.