G4Media.ro

Salvați Copiii cere un ghid care să ajute școlile la toamnă: Toți…

Salvați Copiii cere un ghid care să ajute școlile la toamnă: Toți elevii trebuie să revină la școală, în condiții egale de siguranță sanitară. 46% din elevii români au accest limitat la educația online

Este nevoie de norme metodologice clare, pentru ca toate școlile să permită reîntoarcerea elevilor, în condiții de siguranță și non-discriminare, atrage atenția Organizația Salvați Copiii într-un comunicat de presă. În plus, 21% dintre școlile din Romania nu sunt pregătite să își primească elevii înapoi la şcoală, peste o treime dintre elevii din România învață în școli cu spații excedentare, iar aproape jumătate dintre elevii români (47%) au avut acces limitat la educația online.

Astfel, Salvați Copiii solicită autorităților relevante, atât din domeniul educației, cât și al sănătății, să elaboreze un ghid comprehensiv care să ajute școlile să decidă asupra soluțiilor optime de începere a anului școlar în funcție de mai mulți factori, dincolo de contextul local al incidenței și transmiterii COVID 19: spațiile disponibile și gradul de aglomerație al școlii, distanța parcursă și modul în care elevii și cadrele didactice ajung la școală, condițiile igienice din unitățile de învățământ (accesul la apă și canalizare) etc.

”În opinia noastră, în absența unui astfel de ghid, deciziile privind modalitatea de începere a cursurilor riscă să fie una greșit fundamentată sau arbitrară și nu pot sprijini asigurarea unei educații de calitate pentru toți copiii, în funcție de circumstanțele individuale și de evoluția contextului pandemic”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

 

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. In multe scoli din Pitesti nu exista apa calda (nu a fost niciodata), iar sapun nici atat. In aceste conditii, este cum nu se poate mai nepotrivit sa chemi copiii la scoala (introducerea apei calde in scoli fiind un vis irealizabil, cu primar PSD).

 2. CRED ca inainte de ghiduri/tablete/internet, AR trebui SA EXISTE APA CURENTA si, cu voia dumneavoastrs, POTABILA. Ah, SI CANALIZARE, DACA s-r putea.
  NU CREDETI CA E MOMENTUL PT UN EFORT DE REPARARE IN ACEST SENS? CUM SE VA ASIGURA SPALAREA PE MAINI, DE EX. IN JUDETUL BIHOR UNDE EXISTA ARSEN IN APA, SAU IN JUDETUL CONSTANTA UNDE CHIAR DACA EXISTA APA CURENTA, EA E NEPOTABILA DATORITA NITRATILOR? DE CE NU SE PUNE INTAI PROBLEMA, VECHE IN MULTE, chiar muuulte LOCALITATI,a asigurarii de APA potabila, primordiala conditie de sanatate publica securizata?
  Ce face ministerul sanatatii in acest sens, dat find ca a fost informat si suprainformat in ultimii ani asupra „situatiunii”?
  Poate supercomisia de specialisti CoVid, cu membrii in board OMS, MS, centre si spitale de renume, recomanda SPALAREA pe maini cu ORICE FEL DE APA, CHIAR NEPOTABILA, CONTAMINATA CHIMIC?
  Tot ce e posibil…dar, vorba cuiva, „nu spui cine, persoana importanta”, MACAR SA STIM SI NOI!
  NU CREDETI?

 3. Sa dea cineva un ghid soroseilor. Nu-i de mirare ca il solicita, par cam rataciti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.