G4Media.ro

Salvamont Argeş: ”Weekend plin, solicitant, pentru salvatorii montani argeşeni/ Din păcate, a…

Sursa foto: Salvamont Vâlcea

Salvamont Argeş: ”Weekend plin, solicitant, pentru salvatorii montani argeşeni/ Din păcate, a trebuit să aducem la Baza muntelui, din Piatra Craiului, trupul neînsufleţit al unui bărbat”

”A fost un weekend plin, solicitant pentru salvatorii montani argeşeni. Totul a început sâmbătă de dimineaţă, când împreună cu colegii de la Salvamont Sibiu am intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportul unui turist, din traseul principal de creastă al munţilor Făgăraş, sub Creasta Arpăşelului, la ieşirea din Marele V”, spun salvatorii în postare.

Ei arată că, întrucât evacuarea cu targa ar fi implicat cel puţin două echipe de salvatori iar temperaturile foarte ridicate şi efortul depus ar fi dus la epuizarea salvatorilor, au decis să solicite sprijinul elicopterului SMURD pentru evacuarea victimei care prezenta o suspiciune de fractură de gleznă stânga.

”A fost trimis elicopterul de la POAM Târgu Mureş, iar echipajul aeronavei a demonstrat încă odată măiestria în pilotarea elicopterului, fiind puşi în situaţia de a ţine aeronava la punct fix întrucât nu se putea ateriza. A coborât din elicopter doar medicul care după imobilizarea membrului afectat, împreună cu salvatorii montani au dus pe braţe victima şi au urcat-o la bordul aeronavei”, spune Salvamont Argeş. Salvamont mai spune că duminică, au intervenit tot în zona de creastă a munţilor Făgăraş, Vf.Mircii, unde un turist străin a solicitat ajutorul fiind suspect de fractură membru inferior.

”Şi de această dată am beneficiat de ajutorul elicopterului SMURD venit din POAM Caransebeş. Întrucât în zona de creastă erau turbulenţe mari, vântul sufla cu putere, echipajul a fost pe punctul de a întrerupe misiunea. Dar, cum pentru salvatorii în roşu nu există nu se poate, măiestria piloţilor şi-a spus cuvântul şi de această dată, aparatul de zbor fiind ţinut la punct fix până când victima a fost urcată în siguranţă la bord şi transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri. La întoarcere, echipele de salvatori montani au fost direcţionate către două cazuri de suspiciune de luxaţie membru inferior, cele două victime fiind coborâte cu targa UT 2000 la baza muntelui, acestea refuzând transportul la spital. Din păcate, a trebuit să aducem la Baza muntelui, din Piatra Craiului, trupul neînsufleţit al unui bărbat”, se precizează în postare.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Asta patesti daca urci pe munte vaccinat! A cedat motorasul de la supradoze!
    Unde sunt specialistii in vaccinuri cand ai nevoie de ei?!