G4Media.ro

Sala polivalentă de 20 de mii de locuri cu 138 de milioane…

Sala polivalentă de 20 de mii de locuri cu 138 de milioane de euro în Bucureşti. Liberalii atrag atenția că, la Cluj, sala cu 10 mii de locuri a costat 15 milioane de euro

Consiliul General a votat astăzi realizarea unei săli polivalente de 20.000 de locuri în apropierea Complexul Lia Manoliu din Capitală. Valoarea investiţiei urmează a se ridica la 658.191.318,52 de lei, inclusiv TVA, iar lucrările ar trebui să se întindă pe 36 de luni. Consilierii opoziţiei spun că investiţia este extrem de scumpă şi nu se justifică.

Gabriela Firea a înscris pe ordinea de zi suplimentară proiectul de ordine de zi privind realizarea noi săli polivalente. Proiectul a fost realizat de Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă, una dintre cele 22 de companii municipale desfiinţate de instanţa de judecată. Conform indicatorilor tehnici publicaţi în proiectul de hotărâre supus votului, noua sală va avea o capacitate de 20.000 de locuri şi va fi dotată cu echipamente moderne, impuse de standardele internaţionale.

„Prin realizarea unei săli polivalente multifuncţionale, noi și moderne, atractivitatea Bucureştiului va cunoaşte o dezvoltare permanentă, din punct de vedere turistic, economic, sportiv şi cultural. Prin intermediul noii arene, imaginea Bucureştiului va cunoaşte o dezvoltare şi consacrare pe termen lung. Scopul realizării investiţiei este legată de posibilitate de găzduirea a competiţiilor internaţionale – europene şi mondiale – pentru cât mai multe discipline sportive, sporirea numărului de spectacole susţinute de celebrităţi din zona divertismentului internaţional.” se arată în documentul citat.

În proiectul prezentat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă în urmă cu câteva luni, se arăta că nouă sală polivalentă va fi ridicată pe un teren de lângă Arenă Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe suprafaţa de 43.000 mp. Arena se va desfăşura pe două niveluri principale, pe şapte etaje, aria construită fiind de 17.000 mp. Suprafaţa construită desfăşurată va avea 60.000 mp. Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri ce poate găzdui 1.000 de spectatori. Conceptul integrat, cu centru de recuperare şi de antrenament, spaţii administrative, tehnice şi comerciale, săli de conferinţă. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru competiţii de nivel internaţional: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică, dar va putea fi folosită şi pentru concerte.

Introducerea proiectelor pe ordinea suplimentară a atras nemulţumirea consilierilor opoziţiei. Liberalul Ciprian Ciucu a cerut amânarea luării unei decizii până când consilierii vor studia cu atenţie toate datele tehnice, iar colegul lui de partid Cătălin Deaconescu a scris pe Facebook că ” Singura sală modernă construită în ultimii ani este la Cluj Napoca, are aproape 10 mii de locuri și a costat aproape 80 milioane lei.
Sala propusă de doamna Firea va avea circa 20 mii de locuri și va costa…. peste 658 milioane lei, adică de peste 8 ori mai mult decât la Cluj Napoca! Probabil, noi bucureștenii datorăm aceste creșteri de costuri „eficienței” Companiilor Municipale implicate în acest proiect…”

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. PNL una calda, una rece….azi au votat cot la cot cu P$D infiintarea Radet 2.o…asa ca penele este alaturi de P$d Ciuma Rosie !

  2. Ce, nu stiati ca romanii sunt hoti si ca toate actiunile se fac cu furturi colosale?

  3. Eeee… dar aici se vor practica toate sporturile de au fost inventate vreodata (chiar si de pe vremea mayasilor) si cele care vor fi inventate. Pretul?! Un chilipir :-/

  4. Şi cu excesul de stadioane fără public e o problemă. Fotbalul românesc rămâne greu calificabil. Mai bine se alocau milioanele astea pentru sprijinirea şcolilor de fotbal sau, eventual, pentru construirea pe insula de pe Lacul Morii a unei Opere ca la Sydney, ceea ce ar ameliora imaginea României, stricate recent de demnitari cu gafele lor.

  5. Inteleg ca s-a terminat spitalul metropolitan sau regional, cum dracu i-o fi zicand si se apuca de o sala polivalenta?! S-au rezolvat toate celelalte probleme restante?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.