G4Media.ro

S-au finalizat lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională, la…

sursa foto: Facebook/ Ilie Bolojan

S-au finalizat lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională, la Spitalul Județean Oradea, anunță Ilie Bolojan

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, anunţă, sâmbătă seară, s-au finalizat lucrările lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională, transmite News.ro.

”La Spitalul Judeţean din Oradea s-au finalizat lucrările la noul compartiment de radiologie şi neuroradiologie intervenţională. Noul proiect pregătit de Spitalul Judeţean este rezultatul unui parteneriat cu Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Ministerul Sănătăţii”, anunţă, sâmbătă seară, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan.

Acesta a precizat că anul trecut s-au realizat lucrările de construcţie a spaţiului.

”Aceste lucrări, în valoare de 4 milioane lei au fost realizate din bugetul Spitalului Judeţean. Dotarea de ultimă generaţie este compusă dintr-un aparat angio-CT şi un angiograf biplan. Aparatul angio-CT, în valoare de 8 milioane de lei, este finanţat din fonduri europene. Finanţarea face parte din proiectul integrat pe sănătate în judeţ, de 9,4 milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean Bihor l-a câştigat din programul transfrontalier 2014 – 2020”, a mai transmis preşedintele COnsiliului Judeţean Bihor.

Bolojan a explicat că jumătate din această sumă este alocată pentru dotarea Spitalului Judeţean, iar Primăria Oradea, în calitate de partener, derulează procedurile de achiziţie.

”Cealaltă jumătate este alocată dotărilor pentru spitalele din judeţ, pentru sistemul de urgenţă şi pentru medicină. Angiograful biplan, în valoare de 9,4 milioane de lei, este finanţat de Ministerul Sănătăţii – 8,4 milioane de lei şi de Primăria Oradea – 1 milion de lei”, a mai explicat preşedintele CJ Bihor.

Potrivit acestuia, celelalte dotări necesare, în valoare de 1 milion lei, au fost finanţate din fondurile spitalului.

”Noile aparate vor permite intervenţiile rapide şi salvatoare de vieţi în accidentele vasculare cerebrale. Pentru aceste operaţii spitalul se bazează pe o echipă de medici profesionişti. Având în vedere că finanţarea operaţiilor nu este cuprinsă în programele de sănătate, iar noul compartiment are nevoie de o perioadă de funcţionare pentru a-şi certifica activitatea, Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor asigura bugetul necesar pentru achiziţionarea materialelor şi consumabilelor”, a mai transmis Bolojan.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Măcar 2 Bolojeni să fi avut în țărișoara asta!