G4Media.ro

S-a prăbușit strada Democrației din orașul Mărășești. O avarie la rețeaua de…

Sursa foto: captură video

S-a prăbușit strada Democrației din orașul Mărășești. O avarie la rețeaua de apă ar fi provocat surparea

O porţiune de circa 70 de metri dintr-o stradă din oraşul Mărăşeşti s-a prăbuşit, miercuri, din cauza unor infiltraţii în sol produse ca urmare a unei avarii la reţeaua de alimentare cu apă, potrivit reprezentanţilor primăriei, relatează Agerpres.

„În cursul zilei de 4 august, am întrunit o comisie alcătuită din reprezentanţi ai constructorului, proiectantului şi ai societăţii care se ocupă cu serviciul de apă şi canal şi ne-am deplasat în teren. S-a ajuns la concluzia că această surpare în carosabil s-a produs din cauza infiltraţiilor de apă de la un branşament smuls din mufa de legătură. Bănuim noi că a mai fost intervenit asupra acelui branşament o dată şi acum s-a smuls din nou. Apa a curs şi, neavând consumator, pentru că la punctul unde se livra apă nu stă nimeni în momentul de faţă, în timp s-au produs tasări ale solului. Din cauza asta s-a produs surparea. Comisia a stabilit termene, pentru a vedea cum se poate remedia situaţia în cel mai scurt timp”, a declarat arhitectul şef al oraşului Mărăşeşti, Pascaru Felician.

În prezent, pentru remedierea situaţiei, la Mărăşeşti intervine societatea care se ocupă cu serviciul de apă şi canal din localitate, CUP SA.

„În această dimineaţă (joi – n.red), reprezentanţii CUP SA Sucursala Mărăşeşti s-au deplasat pe strada Democraţiei din localitate, pentru a analiza cauzele care au condus la surparea unei părţi a carosabilului. Au constatat că această situaţie neplăcută a survenit în urma unor lucrări de compactare executate anterior la trama stradală, fie de către municipalitate, la momentul modernizării suprafeţei asfaltice, fie de către executantul reţelelor de gaze. La data respectivă, unul dintre branşamentele de apă existente între cele două trasee, cel de apă şi cel de gaze, a fost smuls parţial, iar acest fapt a condus la producerea unor infiltraţii minore în stratul de nisip şi pietriş. Ulterior, acest strat de sub carosabil s-a măcinat şi a condus la situaţia prezentă”, se arată într-un comunicat al CUP SA.

Între timp, porţiunea de stradă a fost închisă circulaţiei până la finalizarea lucrărilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Democratia se cam prabuseste in toata tara.

 2. Verificati calitatea asfaltului.
  Ce materiale s-au bagat in compozitie ?
  Ce tip de polistiren s-a folosit ?

  • Cel mai ieftin polistiren ca altfel nu ramane de spaga.

 3. 👿😈☠💀🤢🤩😊😃🐑🤡🐺😆🥳😅🤣😂🧨😁👌👍👏⚡🔥😇✨✔

 4. La PSD’eu s-au uitat, ca poate s-a ascuns democratia pe acolo?

 5. Cum sa bănuiți si de ce nu sunteți siguri? .Cand s-a ma interveni nu ați inregistrat si voi la dispecerat avaria, apoi s-a facut un proces verbal la interventii anterioarae s-a facut un deviz de lucrari etc.Doreii de Romania sunt multi prin primarii.Cum naiba noi suntem la coada clasamentului cand vine vorba de performanta fiabilitate etc.

 6. „S-a prabusit Democratia !” Ha, de parca ar fi existat. Constrangeri prin reguli. Avem la reguli de ar murii si comunistii de ciuda.