G4Media.ro

Rusia va prezenta curând NATO o propunere de pact de securitate/ Lavrov:…

Rusia va prezenta curând NATO o propunere de pact de securitate/ Lavrov: Vom formula în curând propuneri concrete către colegii noştri occidentali şi sperăm că le vor lua în serios

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi că Rusia va prezenta ”în curând” NATO o propunere privind garanţii de securitate care să fie obligatorii pentru toţi semnatarii, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Vom formula în curând propuneri concrete către colegii noştri occidentali şi sperăm că le vor lua în serios”, a declarat Lavrov la conferinţa de presă după încheierea reuniunii ministeriale anuale a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

”Acum nu doresc nici măcar să mă gândesc că Occidentul ar refuza să studieze (propunerea rusă). În opinia mea, toţi au putut să-l asculte pe preşedintele (Vladimir) Putin şi şi-au dat seama că propunerea noastră este serioasă şi acum o vom transpune pe hârtie”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse. El l-a parafrazat pe Putin, amintind că obiectivul Kremlinului nu este să obţină garanţii speciale pentru Rusia, ci ”garanţii colective”.

Ministrul Lavrov a susţinut că activităţile militare ale Alianţei Nord-Atlantice în apropierea frontierelor ruse în Marea Neagră urmăresc doar să ”îngrădească Rusia” şi a acuzat NATO că a ignorat timp de mai mult de doi ani cererile din partea Moscovei ca în timpul exerciţiilor militare să fie respectată distanţa între navele şi avioanele de luptă.

De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a avertizat că Rusia va reacţiona dacă Occidentul va continua cu adoptarea unor ”sancţiuni infernale” sub forma restricţiilor financiare. ”Este un drum care nu duce nicăieri şi, în final, aceste măsuri unilaterale ilegitime se vor întoarce împotriva celor care le-au iniţiat”, consideră Lavrov.

Într-o declaraţie dată miercuri la primirea scrisorilor de acreditarea din partea a circa 20 de noi ambasadori, preşedintele Vladimir Putin a propus NATO iniţierea unor negocieri pentru ca Alianţa Nord-Atlantică să nu se extindă către Rusia, făcând astfel aluzie la Ucraina şi Georgia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Niciun pact! Nu are nimeni obligația să le facă pe plac lui Lavrov sau lui Putin. Să-și vadă de țara lor, că au suficient de făcut la ei acasă.

  • Am uitat, Rusia folosește orice pact ca să-i țină pe alții legați de o semnătură, în timp ce Moscova folosește pactul ca pe hârtie igienică. Hai să semnăm toți un pact, eu nu-l respect, dar fac tărăboi dacă încercați același lucru.

 2. De fapt, despre asta era vorba. Rusia agita un pic apele ca sa obtina ceva de la aliatii occidentali numai ca joaca la cacealma si vesticii stiu asta.

 3. Rusia isi pregateste pretextele pentru inceperea celui de-al doilea razboi cu Ucraina.

 4. Au mai semnat sovieticii pacturi, gen: Ribbentrop-Molotov

  • Pactul pe care rusii ar trebui sa-l respecte e suveranitatea, integritatea si independenta tarilor, indiferent de marime.

 5. Cererile se stiu, lasati-ne sa santajam si sa folosim tarile vecine pe post de gubernii.
  Nu ne ajung cele 21 de republici din Federatia Rusa , avem nevoie de prospaturi ca sa putem sustine oligarhia in lux.

 6. Si daca Biden accepta si muta scutul sa vezi lacrimi pe aici.

 7. Occidentul nu mai ține de istoria civilizației, ci de cea a psihiatriei. Rusia să se pregătească de război.

  • Rusia doar asta face, n-are economie, cetățenii sunt doar niste pioni noviciocabili, o benzinărie teroristă!
   Deci nu dai 2 parale chioare pe pacturile cu ei!
   Așadar, dacă are chef să piardă să se pregătească să se facă de râsul lumii!

 8. Rusia tre’ să dispară.

 9. Ati aprobat voit sau tacit instaurarea mafiei si terorimului in statele vecine, acum suportati consecintele.