G4Media.ro

Rusia „respinge încercările nefondate” ale României „de a pune pe seama Rusiei…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД России

Rusia „respinge încercările nefondate” ale României „de a pune pe seama Rusiei vina pentru crime de război în Ucraina” şi „condamnă linia Bucureştiului de albire a nelegiuirilor comise de batalioanele naţionaliste” împotriva civililor

Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, Cristian Istrate, a fost convocat vineri la sediul Ministerului rus de Externe, unde i s-a transmis o notă privind declararea a zece angajaţi ai misiunii diplomatice române la Moscova ‘personae non gratae’, conform unui comunicat al MAE rus publicat pe pagina sa oficială.

MAE rus subliniază că această măsură reprezintă un răspuns la decizia părţii române din 5 aprilie, pe care o consideră a fi „nemotivată”, de a declara ‘personae non gratae’ zece diplomaţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

„Partea rusă respinge cu hotărâre încercările nefondate ale părţii române de a pune pe seama Rusiei vina pentru crime de război în Ucraina şi condamnă linia Bucureştiului de albire a nelegiuirilor comise de batalioanele naţionaliste împotriva populaţiei civile, precum şi pentru furnizarea de arme, echipamente şi alt fel de asistenţă regimului de la Kiev”, menţionează MAE rus în comunicatul său.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat vineri că Federaţia Rusă a declarat ‘personae non gratae’ zece persoane de la Ambasada României la Moscova, ca o reacţie la gestul similar făcut de către România pe 5 aprilie.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE român, decizia autorităţilor române din aprilie a avut la bază activităţile şi acţiunile a zece oficiali ruşi, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry – МИД России

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

25 comentarii

 1. Votez primul politician cu statut de „persona non-grata” în Rusia.

  • Marș la Mă-ta Rusie, Javrelin Rasiski 👹🔥

  • Iancu, nu te grăbi cu raspunsul, nu ai înțeles ce vrea omul sa spună.

  • Cand am spus ca o mare parte din astia de pe g4 ca sunt cringe asf :)) se pare ca nu m-am inselat.
   Aici Calin alpha rusnacu catre Iancu Jianu americanu du iu copy? Citeste in plm un comentariu cap coada si dupa faci pe ala american rusnac peste dinozaur etc =)))

 2. S-au vazut in videouri cum ruZnacii executa pe la spate civili ukraenieni. Nimic nu-i mai spala pe ruZnaci!

  • Sigur ca, atat de prosti sunt ruznacii incat filmeaza executii publice, apoi le posteaza pe YouTube sau Twitter. In sacii aia negri din filme pot fi bagati orice, inclusiv sor-ta adunata de pe centura. Pricepi?
   Ba, filmele alea-s pentru voi, regizate la holiud-langleysi casa de productie a comediantului.
   Nimeni nu neaga ca mor si civili, ucisi de rusi si de ucrainieni in egala masura, dar nu atentati la judecata omului normal.

  • Tu esti renumit pentru excesul de aurolac la punga ma, nu om normal.

  • Inca un handica.pat care se crede om normal. Ba pl, aia au furat masini de spalat si chiloti, cam cat se inteligenti crezi ca sunt? A da, pardon, la fel de inteligenti ca tine!

  • Nu ai ce să le faci ăștia au reflexe condiționate de munca impusă,tastează după aia fac și ei ca câinii lui Pavlov salivează.

  • @renumitu. 👍 Nu puteam să mă exprim mai bine!

  • Renumitul, filmarea este scoasa din sistemul de supraveghere, nu a filmat cineva anume. Cu timpul vei vedea ca în afara de telefon, sunt și alte dispozitive care filmează.

  • @remuitu, pe asta va bazați voi, ruselorcii infecți, pe gargara și minciună. Stai liniștit, crimele amicilor tai terorusi sunt probate pe mai multe căi, vor fi judecați sau vânați toți violatorii ruși și ceceni
   Beti da socoteala, leprelor.

 3. S-a vazut in videouri cum ruZnacii ex3cuta din spate civili ukraenieni. Nimic nu-i mai spala pe ruZnaci!

 4. Marș la Mă-ta Rusie, Javrelin Rasiski 👹🔥

  • Tu ești sigur că ai înțeles ce scrie Javrelinul? Că analfabeți avem destui în țara asta…

 5. Si ei vor declara „persona non-grata” fix pe omul lor.
  Conservele kaghebiste se mascheaza in anti-rusi in spatiul fost comunist :_)

  Bine, la voi la UM sau la „Bodega postaci SRL” votati la ordin nu cum vreti voi heheheh

 6. Toate tările membre EU ar trebui sa naționalizeze ambasadele Rusiastanului si sa-i trimită acasa pe ambasadori. Sunt rețele si focare de spioni si propagandisti care aduc numai deservicii si probleme in Europa. ✌️

  • Awww, ce e Eduardev, te-a lovit în galeria dictaturilor susținătoare ale statului agresor Rusia?

  • Heduarde, nu mă, e suficient să scăpăm de voi, ruși besiti și violatori, cu celelalte nații nu e nicio problema, voi sunteți nația de prosti care v-ați ratat viitorul mergând pe mana unui canceros ce tremura sub păturică. Proasta nație mai sunteți dar inca nu conștientizați, aveați totul acum aveți ce atarna.

 7. Și durerea mare este că acest guvern nu este „marioneta” Moscovei, nu?

 8. Putin să ia pastila cu cianură acum, nu după ce-și distruge singur țara.

 9. @Eduard Și tezaurul pe care ni l-ați furat în primul război mondial când ni-l returnați, ciolovecilor? Că nu ucrainienii ni l-au furat, ci voi!

 10. Și bolșevicii erau americani sau cum?😂 Dar acum cea mai corectă, cea mai blajină și cea mai bună țară de pe întreaga planetă are șansa unică de a returna ce au furat „bolșevicii”, adică ruși sadea. Vă băgați?🤪

 11. Eh, rusii nu mai sunt bolshevici, acum sunt fascisti aurolaci dar tot cu secera si ciocanul defileaza pe 9 mai.
  In rest e plin aici de troli rusesti drogati coordonati de Simion si de Ghita din Serbia.

 12. Acuzații nefondate ?? Mai adevărate decit sint și se vad cu ochiul liber cit ar putea fi ? Nefondata ești mamica Rusie putinista. Total nefondata și din ce în ce mai înfundate.