G4Media.ro

Rusia reacționează furios, după ce Papa Francisc a afirmat că cei mai…

sursa foto: Facebook

Rusia reacționează furios, după ce Papa Francisc a afirmat că cei mai cruzi militari ruși care luptă în Ucraina sunt cecenii și buriații

Rusia a depus un protest oficial la Vatican în legătură cu ultima condamnare a atrocităților din Ucraina de către Papa Francisc. Într-un interviu acordat revistei iezuite America, Papa a susținut că cei mai cruzi militari ruși care luptă în Ucraina sunt cecenii, buriații și alte minorități, într-un efort aparent de a evita să critice trupele de etnie rusă, potrivit Sky News.

Ambasadorul Kremlinului pe lângă Sfântul Scaun, Alexander Avdeev, a declarat pentru agenția RIA Novosti că s-a întâlnit luni cu un oficial de la Vatican pentru a-și exprima „indignarea” față de comentariile Papei Francisc.

În interviu, Papa Francisc a declarat că, deși statul rus a fost cel care a invadat Ucraina, „în general, cei mai cruzi sunt poate cei care sunt din Rusia, dar nu sunt de tradiție rusă, cum ar fi cecenii, buriații și așa mai departe”.

Distincția aparentă a Papei între cecenii majoritar musulmani și buriații budiști, pe de o parte, și luptătorii de etnie rusă, pe de altă parte, a înfuriat Moscova.

RIA Novosti l-a citat pe Avdeev, care a declarat: „Mi-am exprimat indignarea față de astfel de insinuări și am remarcat că nimic nu poate zdruncina coeziunea și unitatea poporului rus multinațional”.

De-a lungul războiului, Papa a evitat condamnarea directă a Moscovei de teamă să nu înfurie Biserica Ortodoxă Rusă – care susține invazia lui Putin.

În noile sale comentarii, el a încercat probabil să tragă o linie între cei care urmează „tradiția rusă” și ceceni și buriați, când, de fapt, trupele rusești au fost acuzate de crime de război indiferent de etnia lor.

Deși nu a fost foarte clar ce a vrut să spună prin persoane care urmează „tradiția rusă”, ar putea fi o referire la rădăcinile predominant creștin-ortodoxe rusești ale unui procent estimat de 68% din populație.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sanctitatea Sa are dreptate, mujicul e blând ca o oaie și dacā n-ar fi pufoaika care sā-i mai dea puțin curaj…

  2. Discriminare la adresa rușilor get-beget! De fapt sunt toți la fel de cruzi, asa cum subliniază si ambasadorul rus.

  3. Au dreptate rusii, toti is la fel!

  4. Ambasadorul are dreptate.Toti rusii sunt salbatici si cruzi. Iar Papa ar trebui sa-si vada de-ale lui daca nu a comentat la timpul oportun. Apropo: ce se mai aude despre milioanele de euroi despre care sa inceput o ancheta? Despre pedofilii din sanul biserici…? Avem si noi dar ma asteptam la mai mult de la ei.

  5. rusiastanu e un amalgam de popoare, tari, etnii,regiuni toate intr o administratie haotica…da pe toate si toti ii caracterizeaza primitivismu, alcoolismu si impulsu diabolic de pradator…

  6. Si-l doare pe Papa si pe Vatican in cot de ce spun rusii.

  7. Interesanta tactica de dezbinare, dar trebuie luat in considerare ca tocmai minoritatile etnice din Rusia au fost cele mai brutalizate de a lungul istoriei. Ajunge sa ne gandim la ce au facut rusii in Cecenia. Cel mai rau lucru e ca NATO, UE si SUA au inchis ochii la incalcari pe fata ale drepturilor omului numai sa se puna bine cu Putin. Daca ii ajutau pe ceceni acum 20 de ani, poate nu avea azi Putin chef de invazii.