G4Media.ro

Rusia, iritată de intenția Armeniei de a adera la Statutul de la…

Sursa foto: Captură foto - Google Maps

Rusia, iritată de intenția Armeniei de a adera la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale

Moscova consideră că planurile Erevanului de a adera la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale (CPI) pe fondul unor „mandate” nesemnificative din punct de vedere juridic împotriva conducerii Federației Ruse sunt absolut inacceptabile, transmite agenția de stat rusă TASS, care citează o „sursă” din cadrul Ministerului de Externe.

„Moscova consideră absolut inacceptabile planurile oficiale ale Erevanului de a adera la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale pe fondul recentelor „mandate” ilegale și lipsite de importanță juridică ale CPI împotriva conducerii Federației Ruse”, a declarat sursa citată.

Sursa citată a atras atenția, de asemenea, asupra faptului că partea armeană a fost avertizată „cu privire la consecințele extrem de negative” ale posibilelor măsuri luate de Erevan pentru relațiile bilaterale.

La 24 martie, Curtea Constituțională a Armeniei a publicat o decizie potrivit căreia obligațiile republicii, prevăzute în Statutul de la Roma al CPI, sunt în conformitate cu legea fundamentală a țării. Decizia este definitivă și intră în vigoare din momentul publicării sale.

La 17 martie, CPI a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al comisarului prezidențial pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, sub acuzația de „deportare ilegală” a copiilor ucraineni. Comentând această decizie, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a precizat că Moscova nu recunoaște jurisdicția CPI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi de ce se irită? Nu mai bine face o gheneralnaia moghilizațîia și îi denazifică și pe armeni?