G4Media.ro

Rusia începe duminică un nou val de recrutare în armată

Sursa foto: © Fortton | Dreamstime.com

Rusia începe duminică un nou val de recrutare în armată

Un alt val de recrutare în Rusia începe la 1 octombrie, dar armata i-a liniştit pe viitorii soldaţi că nu vor fi trimişi spre războiul din Ucraina, relatează vineri DPA, citată de Agerpres.

Noii recruţii vor fi chemaţi pentru serviciul militar de bază de 12 luni, dar acesta nu va fi efectuat în zona de război, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, responsabil pentru recrutare la Statul Major General.

Sunt destui voluntari care fac serviciul militar şi „efectuează sarcinile corespunzătoare” în Ucraina, a precizat el.

În Rusia sunt două valuri de recrutare pe an. Conform Statului Major, bărbaţii ar trebui să se întoarcă acasă după serviciul militar. Cu toate acestea, ei se pot angaja de asemenea pentru operaţiuni de luptă în Ucraina cu contract.

Ţimlianski nu a oferit cifre concrete despre numărul de noi recruţi chemaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în timpul recrutării de toamnă. De obicei, ei sunt aproximativ 120.000. În primăvară, au fost chemaţi 147.000 de bărbaţi, a spus el.

Potrivit cifrelor oficiale ruse, aproximativ 300.000 de voluntari s-au înscris pentru serviciul militar în ultimele luni. În plus, 300.000 rezervişti au fost convocaţi în timpul unei mobilizări parţiale anul trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. hahahaha buna gluma asta cu linistirea soldatilor ca nu vor fi carne de tun. S-o creada mutu :))

    • „Un alt val de recrutare în Rusia începe la 1 octombrie, dar armata i-a liniştit pe viitorii soldaţi că vor fi trimişi spre războiul din Ucraina, relatează vineri DPA, citată de Agerpres.”

  2. Mă da prosti sunt rusii ăștia…….. chiar nu vad nimic?

  3. Navalnîi – Mandela rusiei – primeste premiul Nobel anul viitor.

  4. Carne de tun scrie pe ei! Cățeii maidanezi din jurul bahmutului au ce manca si iarna astA! Carne proaspătă de tineret rus!

  5. Vse horosho, pateri net!