G4Media.ro

Rusia îl demite pe comandantul forțelor sale din districtul vestic, cunoscut drept…

Sursa foto: function.mil.ru

Rusia îl demite pe comandantul forțelor sale din districtul vestic, cunoscut drept „Măcelarul din Alep”, ca urmare a pierderilor dureroase din ultimele săptămâni pe frontul din Ucraina – RBC

Comandantul Districtului Militar de Vest al Armatei ruse a fost schimbat din funcție, scrie RBC, citată de Reuters. Rusia a suferit o serie de răsturnări de situație dureroase în ultimele săptămâni în războiul din Ucraina.

În locul generalului-colonel Alexandr Juravlev a fost numit generalul-locotenent Roman Berdnikov, precizează sursa RBC, care prezintă date din Registrul de stat unificat al persoanelor juridice.

„Generalul-locotenent a condus comanda Districtului Militar de Vest (ZVO), anterior districtul fiind condus de generalul-colonel Alexandr Juravlev”, rezultă din Registrul de Stat Unificat al Persoanelor Juridice la data de 2 octombrie. Informația privind schimbarea comandantului ZVO a fost confirmată de o sursă RBC familiarizată cu schimbările de personal.

Pe site-ul web al Ministerului Apărării, Zhuravlev figurează în continuare ca șef al Districtului Militar de Vest , iar Berdnikov este comandantul Armatei 29 de arme combinate.

Sursa foto: mil.ru – Roman Berdnikov

Berdnikov a fost anterior comandantul formațiunii de arme combinate a Districtului Militar de Est, apoi a comandat un grup de trupe rusești în Siria. În 1991 a absolvit Școala Militară Suvorov din Kiev. În 2020, a fost promovat la gradul de general-locotenent.

Zhuravlev este originar din regiunea Tiumen. În 2010, a fost numit comandant al Armatei de Arme Combinate a Districtului Militar Volga-Urals, iar în 2013, comandant adjunct al Districtului Militar Central. Din mai 2015 – șef de stat major și prim-adjunct al comandantului Districtului Militar Sud.

În perioada 2016-2018, a comandat o grupare a Forțelor Armate Ruse în Siria, iar din noiembrie 2017 este comandant al Districtului Militar de Est.

Zhuravlev a devenit șeful forțelor din Districtul Militar de Vest în toamna anului 2018. În același an, prin decret al președintelui rus Vladimir Putin, i s-a acordat titlul de Erou al Rusiei. În timpul serviciului său, militarul a primit și alte distincții de stat, inclusiv Ordinul Meritul pentru Patrie, gradul IV, și medalii ale aceluiași ordin de gradul I și II.

În luna mai, după cum a raportat Ministerul Apărării, Zhuravlev a înmânat distincții militarilor pentru că au dat dovadă de curaj și eroism în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ah Rusia, numele tău e DEBANDADĂ! :)))))

  2. Nici ”măcelarul din Alep” nu mai e bun de comandant? Oaleooo!!!

  3. O pune pe Zaharova. Aia prinde himarsurile cu fundul.

  4. daca la noi e stat esuat .. apoi mama rusie e mama statului esuat … la orice nivel … traisca coruptia , cea care a invins rusia
    .. dar oare la cati morti , isi vor da seama rusii ca , Coruptia ucide .. 100.000 1.000.000 10.000.000 ?

    • Dar românii la câte milioane de emigranți și-au dat seama ? 1, 2, 3, 4, 5, 6 … 😂😂😂😂

  5. Am auzit că se duce Simion acolo să facă ordine.

  6. Au gasit tapul ispasitor. Dar lumea intreaba : Putin cand ?