G4Media.ro

Rusia îl demite pe comandantul forțelor sale din districtul vestic, cunoscut drept…

Sursa foto: function.mil.ru

Rusia îl demite pe comandantul forțelor sale din districtul vestic, cunoscut drept „Măcelarul din Alep”, ca urmare a pierderilor dureroase din ultimele săptămâni pe frontul din Ucraina – RBC

Comandantul Districtului Militar de Vest al Armatei ruse a fost schimbat din funcție, scrie RBC, citată de Reuters. Rusia a suferit o serie de răsturnări de situație dureroase în ultimele săptămâni în războiul din Ucraina.

În locul generalului-colonel Alexandr Juravlev a fost numit generalul-locotenent Roman Berdnikov, precizează sursa RBC, care prezintă date din Registrul de stat unificat al persoanelor juridice.

„Generalul-locotenent a condus comanda Districtului Militar de Vest (ZVO), anterior districtul fiind condus de generalul-colonel Alexandr Juravlev”, rezultă din Registrul de Stat Unificat al Persoanelor Juridice la data de 2 octombrie. Informația privind schimbarea comandantului ZVO a fost confirmată de o sursă RBC familiarizată cu schimbările de personal.

Pe site-ul web al Ministerului Apărării, Zhuravlev figurează în continuare ca șef al Districtului Militar de Vest , iar Berdnikov este comandantul Armatei 29 de arme combinate.

Sursa foto: mil.ru – Roman Berdnikov

Berdnikov a fost anterior comandantul formațiunii de arme combinate a Districtului Militar de Est, apoi a comandat un grup de trupe rusești în Siria. În 1991 a absolvit Școala Militară Suvorov din Kiev. În 2020, a fost promovat la gradul de general-locotenent.

Zhuravlev este originar din regiunea Tiumen. În 2010, a fost numit comandant al Armatei de Arme Combinate a Districtului Militar Volga-Urals, iar în 2013, comandant adjunct al Districtului Militar Central. Din mai 2015 – șef de stat major și prim-adjunct al comandantului Districtului Militar Sud.

În perioada 2016-2018, a comandat o grupare a Forțelor Armate Ruse în Siria, iar din noiembrie 2017 este comandant al Districtului Militar de Est.

Zhuravlev a devenit șeful forțelor din Districtul Militar de Vest în toamna anului 2018. În același an, prin decret al președintelui rus Vladimir Putin, i s-a acordat titlul de Erou al Rusiei. În timpul serviciului său, militarul a primit și alte distincții de stat, inclusiv Ordinul Meritul pentru Patrie, gradul IV, și medalii ale aceluiași ordin de gradul I și II.

În luna mai, după cum a raportat Ministerul Apărării, Zhuravlev a înmânat distincții militarilor pentru că au dat dovadă de curaj și eroism în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Ah Rusia, numele tău e DEBANDADĂ! :)))))

  2. Nici ”măcelarul din Alep” nu mai e bun de comandant? Oaleooo!!!

  3. O pune pe Zaharova. Aia prinde himarsurile cu fundul.

  4. daca la noi e stat esuat .. apoi mama rusie e mama statului esuat … la orice nivel … traisca coruptia , cea care a invins rusia
    .. dar oare la cati morti , isi vor da seama rusii ca , Coruptia ucide .. 100.000 1.000.000 10.000.000 ?

    • Dar românii la câte milioane de emigranți și-au dat seama ? 1, 2, 3, 4, 5, 6 … 😂😂😂😂

  5. Am auzit că se duce Simion acolo să facă ordine.

  6. Au gasit tapul ispasitor. Dar lumea intreaba : Putin cand ?