G4Media.ro

Rusia este interesată să fie mediator în criza din Afganistan. Lavrov: Ne…

Rusia este interesată să fie mediator în criza din Afganistan. Lavrov: Ne opunem aducerii de refugiați afgani în Asia Centrală

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Rusia, China, Statele Unite și Pakistanul sunt interesate să servească drept mediatori în rezolvarea crizei din Afganistan, potrivit Reuters.

„Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea pe teritoriul Afganistanului, astfel încât acesta să nu reprezinte o ameninţare pentru regiune”, a afirmat Lavrov, în timpul unei vizite în Ungaria.

Oficialul rus a precizat că Rusia se opune ideii de a le permite refugiaţilor afgani să intre în Asia Centrală, fosta regiune sovietică care se întinde între Rusia şi Afganistan, sau ca Statele Unite să aibă trupe în această zonă.

„În cazul în care credeţi că orice ţară din Asia Centrală sau din altă parte este interesată să devină o ţintă pentru ca americanii să-şi poată îndeplini iniţiativele, mă îndoiesc că cineva are nevoie de asta”, a spus Lavrov.

Rusia menţine legături strânse cu fostele republici sovietice din Asia Centrală şi consideră regiunea ca parte a sferei sale de interes, subliniază Reuters.

Sursa foto: Twitter/ Ministry of Foreign Affairs of Russia – @mfa_russia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sigur, rusii nu au nicio implicare in zona si pot sa medieze… interesele proprii…

  2. No problem,Merkel si Macrou preiau ei toti imigrantii.

  3. Văd că îi place cam mult lui Lavrov să meargă în Ungaria

  4. Banditii de la Moskva se pricep ! Doar tot haosul si problemele din Afghanistan li se datoreaza : Ei au destabilizat tara cu lovituri de stat COMUNISTE ! Cand au vazut canu „le-au iesit” loviturile au INVADAT Afghanistanulk si au dechis Cutia Pandorei ! Acum se ofera sa …. meieze !!?? Pai cine-i amicrede pe rusnaci ! Se gandesc sa apuce si ei o „bucatica buna” fara plata – conform vechiului obicei pravoslavnic : Jaf organizat – si furt in stil mare !