G4Media.ro

Rusia: Două avioane au dispărut de pe radare în două zile în…

Rusia: Două avioane au dispărut de pe radare în două zile în Iakutia

O aeronavă An-30 s-a prăbușit în timp ce se pregătea să aterizeze pe aeroportul Olenyok din Iacutia, Rusia, a declarat pentru agenția Interfax o sursă din cadrul serviciilor de control al traficului aerian.

Este vorba de al doilea avion care dispare de pe radare în două zile în această regiune din Orientul Îndepărtat.

„Potrivit datelor preliminare, din cauza unei defecțiuni tehnice bruște, avionul s-ar fi putut prăbuși în timp ce se afla în apropiere și nu a atins aliniamentul pistei aeroportului Olenyok”, a declarat sursa.

Ministerul regional pentru Situații de Urgență a raportat că aeronava An-30M nu a aterizat la ora stabilită pe aeroportul din localitatea Olenyok.

Potrivit salvatorilor, avionul efectua un zbor comercial și a decolat de la Iakutsk spre Olenyok. Nava ar fi trebuit să aterizeze pe aeroport, dar nu a ajuns la ora stabilită și a dispărut de pe radar . Baliza de urgență nu a funcționat.

Ministerul pentru Situații de Urgență a precizat că, potrivit datelor preliminare, la bord se află cinci membri ai echipajului și 6,3 tone de marfă, în principal alimente. Un avion An-26 al companiei aeriene ALROSA, cu salvatori la bord, se pregătește să decoleze pentru operațiunile de căutare.

Alte surse afirmă că la bordul aeronavei se mai aflau încă doi tehnicieni.

Tot în Iakutia , un avion An-2 a dispărut marți, în timp ce efectua un zbor pe ruta Us-Khatyng (Yakutsk) – Vertikalny (districtul Kobyaysky) – Us Khatyng. La bord, potrivit datelor preliminare, se aflau trei persoane – doi membri ai echipajului, un pasager și o tonă de marfă. Avionul dispărut aparține unei companii private, Techservice LLC.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Rusia lucrului bine făcut.

  2. Au evadat din gulag. Putin e de vina.

  3. mentenanta se numeste sau ceeea ce zice cancelarul in curind nu le vor mai putea folosi sau cam asa ceva .

  4. Putin își mută mobila.

  5. Avioanele furate de la companiile occidentale nu sunt suficiente pentru nevoile rusiei. Industria aeronautica civila rusa – era sa zic sovietica – e pe la anii 50-60 din secolul trecut.
    Si s-au mai apucat sa-i distruga pe ucraineni care mai aveau ceva know-how.