G4Media.ro

Rusia desfășoară un număr semnificativ de trupe și echipamente militare în Crimeea,…

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Rusia desfășoară un număr semnificativ de trupe și echipamente militare în Crimeea, indică noi imagini din satelit / Acumulări de forțe ruse și în Belarus, la numai 25 de km de granița cu Ucraina

Imaginile din satelit publicate de o companie privată din SUA arată noi desfășurări militare rusești în mai multe locații din apropierea Ucrainei, sugerând că întreaga consolidare a forțelor Moscovei continuă, relatează Reuters.

Rusia desfășoară exerciții militare comune în Belarus, fostă republică sovietică, precum și exerciții navale în Marea Neagră, parte dintr-un val de activități militare în apropierea Ucrainei, care a alimentat temerile privind o invazie iminentă. Rusia neagă orice plan de atac.

Maxar Technologies, cu sediul în SUA, care urmărește de câteva săptămâni acumularea forțelor ruse, a transmis că imaginile făcute miercuri și joi au arătat noi desfășurări semnificative în mai multe locații din Crimeea anexată, vestul Rusiei și Belarus.

În Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, Maxar a declarat că a identificat o nouă desfășurare mare de trupe și echipamente pe aerodromul Oktyabrskoye, la nord de orașul Simferopol, inclusiv 550 de corturi și sute de vehicule.

Noi trupe și echipamente au sosit în apropiere de Novoozernoye din Crimeea, și, de asemenea, imaginile din satelit indică o nouă desfășurare în apropierea orașului Slavne, pe coasta de nord-vest a peninsulei.

În Belarus, locul de exerciții comune majore ale Rusiei, Maxar a precizat că a identificat o nouă desfășurare de trupe, vehicule militare și elicoptere pe aerodromul Zyabrovka de lângă Gomel, la mai puțin de 25 km de granița cu Ucraina.

Într-o declarație trimisă prin e-mail joi seara către Reuters se afirmă că o mare desfășurare de trupe și forțe a sosit recent în zona de antrenament Kursk din vestul Rusiei, la aproximativ 110 km la est de granița cu Ucraina.

Rusia nu a dezvăluit câte trupe a desfășurat și spune că are dreptul de a muta forțele pe teritoriul său după cum crede de cuviință. Moscova insistă că trupele desfășurate și exercițiile militare nu reprezintă o amenințare externă.

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. ca „raspuns” la cei 1.000 soldati americani

  2. Si încă mai au

  3. Au trimis și americanii 7 tab-uri în România, în 2 luni ajung și celelalte 3.

  4. ce nu se pricepe este simplul fapt cum rusia nu va ataca ucraina cu trupe regulate iar din belarus in nici un caz . asta ar insemna ca belarus este stat agresor ca si rusia dealtfel. niste omulueti verzi este posibil sa mai vedem dar un razboi declarat nu poate fi pornit de rusia .