G4Media.ro

Rusia declară orașul ocupat Melitopol drept capitală a regiunii Zaporojie, parțial controlată…

Sursa foto: Captură Google Maps

Rusia declară orașul ocupat Melitopol drept capitală a regiunii Zaporojie, parțial controlată de Moscova

Ministerul britanic al Apărării (MoD) a publicat cel mai recent raport de informații privind criza din Ucraina, relatează Sky News.

Acesta precizează că autoritățile din partea controlată de Rusia a regiunii Zaporojie au publicat un decret prin care declară orașul ocupat Melitopol drept capitală a regiunii.

În raport se precizează că șeful regiunii, Evgheni Balitskiy, instalat de ruși, a declarat că această mișcare este o „măsură temporară” până când orașul Zaporojie va fi controlat de Rusia.

„Declararea discretă a unei capitale alternative este probabil o recunoaștere tacită în cadrul sistemului rusesc a faptului că este foarte puțin probabil ca forțele sale să cucerească obiectivele majore planificate anterior în viitorul apropiat”, adaugă Londra.

Context

Anul trecut, Vladimir Putin a semnat legile care absorb ilegal patru regiuni ucrainene în Rusia, finalizând anexarea teritoriilor ocupate, sfidând protestele internaționale.

Aceasta a urmat așa-numitelor referendumuri din Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, respinse ca fiind o farsă de Ucraina și de Occident.

Zonele anexate nici măcar nu se află sub controlul deplin al forțelor rusești.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...