G4Media.ro

Rusia compară din nou guvernul Republicii Moldova cu regimul nazist

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Rusia compară din nou guvernul Republicii Moldova cu regimul nazist

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a numit acțiunile polițiștilor de frontieră de la Chișinău față de cetățenii ruși declarați indezirabili drept „Sandu-Reich”, transmite Rador. Ea a scris despre acest lucru pe canalul său Telegram. 

Reamintim că Rusia a folosit aceeași retorică față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a justifica invadarea ilegală a Ucrainei în 2022.

De asemenea, diplomații de la Kremlin au folosit de mai multe ori în ultimele luni comparații ale Maiei Sandu cu regimul nazist.

Pe 10 iunie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a aprobat modificări la articolul din Cod Penal privind trădarea de patrie. Anterior, pe 26 aprilie, deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Marina Tauber, a anunțat că pasagerii care se întorceau de la Moscova prin Erevan au fost din nou reținuți pe aeroportul din Chișinău pentru câteva ore. 

Înainte de aceasta, pe 22 aprilie, pe aeroportul din Chișinău au fost reținuți participanții la congresul așa-zisei opoziții, care s-a desfășurat cu o zi înainte la Moscova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Asa si? Lasati-i sa fie nazisti,ce treaba aveti voi?

 2. Asadar dupa Ucraina va urma Moldova. Si apoi,care vor fi nazistii? Tarile Baltice? Nu ca acolo nu au loc sa se desfasoare din cauza Poloniei,Germaniei,Finlandei Suediei….In concluzie,in mod absolut suprinzator vom afla dupa alegerea lui Trump ca ultimele cuibare de nazisti sunt in Romania,Bulgaria,Armenia si poate Georgia.

  • Neaaah, nici vorba. Cu Moldova nu repeta scenariul Ucraina, ci scenariul Belarus.

  • Foarte posibil,chiar si in cazul Romaniei va fi tot scenariul de denazificare Belarus. Daca iesim de sub protectia americana nu va fi nevoie sa mai zdrangane T34 prin Romania,doua rachete pe langa Cernavoda si il punem pe Simion presedinte cu 90% din voturi.
   Macar acum stim ce inseamna guvernele naziste pentru sovietici: alea care vor aderare la UE ,care ofera cam multa libertate de actiune si gandire cetatenilor si care nu accepta o marioneta putinista ca presedinte

 3. Sunt bolnavi, obsedati si instruiti strasnic sa insiste pe conceptul asta deraiat al dusmanului Rusiei de pretutindeni care este nazist – asta in timp ce citind definitia fascismului putem vedea clar ca Rusia bifeaza toate caracteristicile.

 4. Prin urmare, după Ucraina Moldova urmează să fie denazificată, nu-i așa madam Zaharisito?