G4Media.ro

Rusia bombardează Harkovul pentru a împiedica Ucraina să folosească forțele în altă…

Sursa foto: Facebook / MoD Russia (Минобороны России)

Rusia bombardează Harkovul pentru a împiedica Ucraina să folosească forțele în altă parte – Ministerul britanic al Apărării

Rusia menține un bombardament constant asupra frontului nord-estic Harkov pentru a imobiliza forțele ucrainene și a le împiedica să fie folosite pentru contraatacuri în alte regiuni, a declarat vineri Ministerul britanic al Apărării, relatează Reuters.

Harkov, la aproximativ 15 km de liniile de front rusești, a fost bombardat în mod constant de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, deoarece se află în raza de acțiune a majorității artileriei rusești, a precizat acesta într-un buletin zilnic de informații.

Șaptesprezece persoane au fost ucise și 42 rănite în două atacuri rusești la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, miercuri și joi, a declarat guvernatorul regional ucrainean. Rusia neagă că a vizat în mod deliberat civili în ceea ce numește „operațiune militară specială” în Ucraina.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. …ceea ce înseamnă că trebuie livrat mai mult armament ultramodern Ucrainei,să își poată desfășura forțele pe direcții diverse…
    Rusia trebuie pusă la pământ dacă vrem să trăim într-o Europă sigură.

  2. Bombardamentele de artilerie nu prea imobilizează forțele adverse.
    Doar perspectiva unui atac iminent cu trupe de infanterie face așa ceva. Cum a fost coloana staționata in N Kievului la începutul invaziei.

  3. Buna Monica ,
    esti KKK ? Chiar crezi in chestiile astea cu guvernul obscur care vrea sa ne tina in foame in frig si in intuneric si sa fim vesnic nefericiti ? De ce ar vrea cineva asa ceva , ca nu pricep ? Pe de alta parte , cum sa nu ajuti Ucraina , care in mod normal nu a gresit cu nimic ? Cum sa lasi Rusia sa se comporte ca un huligan si sa faci compromisuri cu ea ? Din cauza compromisurilor am ajuns aici . S-au facut compromisuri in 2014 , s-au facut compromisuri cand Putin a gasit de cuviinta sa fie presedinte din nou , dupa un mandat ca prim ministru , s-au facut compromisuri cand suntem amenintati cu arma nucleara si nimeni nu le atrage atentia prostanilor din Rusia ca astfel de amenintari nu se fac de catre oameni cu staif , ci doar de golani , iar cu astia , nu avem ce discuta .

  4. Asa e Monica,trompeta sovietica alimentata cu copeici,lumea alimenteaza cu arme Ucraina si distruge prin interpusi Federatia Toxica Sovietica,iar noi nu putem decat sa ne bucuram.”Angajatorul” tau ,Petru cel Mare de spitalul 9,putea evita orice neplacere daca nu invada o tara vecina despre care se pare ca nu cunostea nimic,nici cat de tare ii uraste pe sovietici,nici cat de sustinuti cu arme si informatii dinspre lumea civilizata sunt.