G4Media.ro

Rusia amendează TikTok pentru „propagandă LGBT” și Twitch pentru conținutul din Ucraina

sursa foto: Pixabay

Rusia amendează TikTok pentru „propagandă LGBT” și Twitch pentru conținutul din Ucraina

Rusia a amendat marți TikTok pentru că nu a reușit să șteargă conținutul care încalcă legislația rusă privind „propaganda LGBT” și serviciul de streaming Twitch pentru că a găzduit un interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că conținea informații „false”, relatează Reuters.

Niciuna dintre cele două companii nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Interfax a relatat că un reprezentant al TikTok aflat în sala de judecată a insistat ca procedura să fie încheiată, fără a oferi alte detalii.

Amenzile marchează cel mai recent pas în disputa de lungă durată dintre Moscova și Big Tech, cu sancțiuni privind conținutul, cereri privind stocarea datelor și unele interdicții absolute.

TikTok, deținută de compania IT ByteDance, cu sediul la Beijing, a fost amendată cu 3 milioane de ruble (51.000 de dolari), a anunțat Tribunalul districtual Tagansky din Moscova.

Agențiile de știri au raportat că procesul împotriva TikTok s-a bazat pe acuzații potrivit cărora compania „promovează valori netradiționale, LGBT, feminismul și o reprezentare distorsionată a valorilor sexuale tradiționale” pe platforma sa.

Twitch, deținută de Amazon, a fost amendată cu 4 milioane de ruble (68.000 de dolari), a precizat tribunalul. Agențiile de știri au declarat că dosarul a fost întocmit ca răspuns la faptul că Twitch a găzduit un interviu cu Oleksii Arestovici, și consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Twitch a fost amendat cu 3 milioane de ruble la începutul acestui an pentru găzduirea unui alt interviu cu Arestovici.

Rusia a adoptat o lege la începutul lunii martie, la scurt timp după ce a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, care interzice „discreditarea” forțelor armate, cu o pedeapsă de până la 15 ani. Firmele străine de tehnologie au fost avertizate să nu încalce această lege.

Legea rusă privind „propaganda LGBT”

Rusia ia în considerare extinderea legii existente privind „propaganda homosexuală”, adoptată în 2013, care interzice oricărei persoane sau entități să promoveze relațiile homosexuale în rândul copiilor. Parlamentarii au susținut că legea ar trebui extinsă pentru a include și adulții, iar amenzile pentru expunerea minorilor la „propaganda LGBT” ar trebui să fie majorate.

Autoritățile ruse susțin că apără moralitatea în fața a ceea ce ele susțin că sunt valori liberale ne-rusești promovate de Occident, dar activiștii pentru drepturile omului spun că legea a fost aplicată pe scară largă pentru a intimida comunitatea LGBT din Rusia.

Separat, Fundația Wikimedia, care găzduiește enciclopedia online Wikipedia, riscă, de asemenea, o amendă de 4 milioane de ruble pentru că nu a șters „falsurile” despre armata rusă, a relatat RIA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. In sfârșit fac și rușii o faptă bună dar cred ca Xi Ji n-o sa fie foarte bucuros. Nu poți ataca o companie guvernamentala chineză fără sa întrebi dacă e voie.