G4Media.ro

Rusia afirmă că mandatul de arestare al Curții Penale Internaționale împotriva lui…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД России

Rusia afirmă că mandatul de arestare al Curții Penale Internaționale împotriva lui Putin este „lipsit de semnificație”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a răspuns la anunțul privind emiterea mandatului de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin de către Curtea Penală Internațională, relatează The Guardian.

„Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic”, a afirmat ea.

„Rusia nu este parte a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale şi nu are nicio obligaţie în virtutea acestuia”, a subliniat Zaharova, adăugând că Moscova „nu cooperează” cu CPI.

Ea a avertizat că „mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională vor fi insignifiante din punct de vedere juridic” pentru Rusia.

Statutul de la Roma este textul fondator al Curţii Penale Internaţionale, care îşi are sediul la Haga, în Ţările de Jos.

Context

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat instituția, vineri, într-un comunicat de presă, citat de CNN, BBC și The Guardian.

Curtea a precizat că președintele rus „este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”. Lvova-Belova este oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Serios?
    I-ati intrebat si pe cei din preajma voastra pentru ca acum si ei stiu ca e serioasa si daca nu dau capul lui Putin le vor cadea si capete lor odata cu el.