G4Media.ro

BREAKING Curtea Penală Internațională emite un mandat de arestare pe numele lui…

sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

BREAKING Curtea Penală Internațională emite un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin / Președintele rus, acuzat oficial că este „responsabil pentru crime de război”

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat instituția, vineri, într-un comunicat de presă, citat de CNN, BBC și The Guardian.

Curtea a precizat că președintele rus „este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”. Lvova-Belova este oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Moscova a negat acuzațiile de crime de război de când a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

 • „Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus a fi responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și transfer ilegal al populației (copiilor) din teritoriile ocupate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ocupat al Ucrainei cel puțin din 24 februarie 2022. Există motive rezonabile de a crede că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru crimele de mai sus”.
 • „Doamna Maria Alekseevna Lvova-Belova, născută la 25 octombrie 1984, comisar pentru drepturile copilului în cadrul președinției Federației Ruse, este presupus a fi responsabilă pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și de transfer ilegal al populației (copii) din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Există motive rezonabile de a crede că doamna Lvova-Belova poartă răspundere penală individuală pentru aceste crime, pentru comiterea actelor în mod direct, împreună cu alte persoane”.

Anterior, presa internațională a relatat că Curtea Penală Internațională de la Haga a deschis două cazuri de crime de război legate de invazia rusă în Ucraina și intenționează să solicite mandate de arestare pentru mai multe persoane – numele acestora nu au fost făcute publice.

Curtea intenționează să investigheze răpirea copiilor ucraineni și transportarea lor în Rusia și atacurile asupra infrastructurii pașnice.

În primul caz, se știe că, în mai 2022, Putin a semnat un decret privind o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru orfanii din Ucraina. Iar Lvova-Belova a spus că datorită acestui lucru a adoptat un copil ucrainean.

NOTĂ: Rusia nu recunoaște deciziile Curții Penale Internaționale. Astfel, mandatul de arestare ar putea fi pus în aplicare dacă președintele rus ar intra pe teritoriul unui stat membru CPI.

„În calitate de instituție judiciară, CPI nu dispune de o forță de poliție proprie sau de un organism de aplicare a legii; prin urmare, se bazează pe cooperarea cu țările din întreaga lume pentru sprijin, în special pentru arestări, transferul persoanelor arestate la centrul de detenție al CPI de la Haga, înghețarea bunurilor suspecților și executarea sentințelor”, se arată pe site-ul oficial al Curții Penale Internaționale.

„Curtea colaborează în mod deosebit de strâns cu statul său gazdă, Țările de Jos, în ceea ce privește aspecte practice, cum ar fi construirea noilor clădiri permanente ale Curții, transferul suspecților la Centrul de detenție al CPI, facilitarea înfățișării acestora în fața Curții și multe alte aspecte”, mai menționează CPI.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. La pușcărie.., la pușcărie..,
  Crăcănel la pușcărie
  In brațe la дядя Алифи…

  • Daca Putin incearca sa se pensioneze sau e inlocuit, e foarte posibil sa fie sacrificat de noul dictator pentru a ridica sanctiunile. Asa ca Putin e condamnat sa pkece doar pe nasalie din Kremlin.

 2. La multi ani ambilor! (Cu executare)

 3. asa-i sade bine oricarui infractor, cu mandat

  • Să o trimită pe Kovesi călare pe dronă ca să execute mandatul.

  • @ mDa – Deci comentariul tau de postac te caracterizeaza perfect. E la fel de fara continut ca si tine.

 4. Cam asta a fost cu accesul lui putin in Occident. De acum incolo e presupus infractor. China, India, Venezuela…cam astea ii mai sunt optiunile de concediu :))

 5. putleru are 70 de ierni…muscalii nervosi pentru pierderile de vieti…nervosi pă recrutari si inflatie…generalii nervosi pă ferestre si balcoane…cu exceptia unor dictaturi sinistre majoritatea tarilor membre onu nu recunosc anexarile ilegale din ucraina…acuzat oficial pentru crime de razboi impotriva copiilor ucraineni…cu pasi mari spre destinu lui …ceausescu,saddam,gaddafi,slobodan…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️

 6. Pasol na turbinka, Putin !
  PS. Penalnaia turbinka, of course !

 7. Un lucru firesc, dar totuși lăudabil si care va produce efecte practice. Doar super re-tarzii mai se pot manifesta „pro-rusia”, avem un specimen inclusiv pe aici.

  • ca tari membre ICC …austria si ungaria au obligatia juridica sa l aresteze pă putler daca le mai calca pragu…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 8. Din acest moment autoritățile din 133 din cele 197 țări de pe glob,care au ratificat statutul de la Roma al Curtii Penale Internaționale pot pune în executare mandatul de arestare emis, ceea ce înseamnă că suspectul Putin și tovarășa lui în materia încălcării drepturilor copiilor ucraineni prin practici de genocid(răpire și deportare forțată în Rusia)pot călatori sigur numai în 63 de țări de pe glob, în afară de Rusia unde stă la izolare, dar există riscul de a ajunge în final în Olanda,la centrul de detenție al Curții Penale Internaționale,țară unde le doresc o ședere cât mai plăcută.

 9. *unde stau la izolare

 10. Practic, Putin este pus fix langa Hitler, fostul mare dusman al Rusiei.

 11. Deci daca te aperi de rusi, trebuie sa fii arestat? Mai sunteti multi, tovarasi?

 12. era frumos daca puneau si recompensa poate il vaneaza proprii cetateni

 13. Povestea lui Putin seamana cu a lui Milošević , o sa sfarseasca la fel.

 14. Marian Marianovici asta,nu pare platit,e suficient de pr.ost pentru a posta din convingere tamp.eniile pe care le emite zilnic.
  Si da mah tem.belule cand trebuie sa alegi intre un stat care se lupta pentru propria existenta europeana si statul terorist care i-a invadat pe ucrainieni,le-a rapit si violat copiii si le-a distrus tara pentru distractia personala a unui ne.bun,pentru orice om normal si ne.ratardat alegerea e simpla: antiPutinstan pentru ca nicio veste buna nu vine din coltul ala de preistorie.