G4Media.ro

BREAKING Rusia afirmă că a cucerit integral orașul ucrainean Soledar / Kievul…

Captura Google Maps

BREAKING Rusia afirmă că a cucerit integral orașul ucrainean Soledar / Kievul dezminte informația

Rusia a declarat vineri că a preluat controlul asupra Soledar, un oraș din estul Ucrainei care a fost un punct fierbinte al luptelor în cadrul ofensivei Moscovei, potrivit agenției AFP.

„În seara zilei de 12 ianuarie, eliberarea orașului Soledar a fost finalizată, ceea ce este important pentru continuarea cu succes a operațiunilor ofensive” în Donețk, a declarat Ministerul Apărării, referindu-se la o regiune din estul Ucrainei pe care Moscova încearcă să o captureze în totalitate.

În comunicatul ministerului rus al Apărării se spune că un control deplin asupra Soledar permite tăierea căilor de aprovizionare a Forțelor Armate ale Ucrainei din Bahmut (propaganda rusă folosește numele sovietic al orașului – Artemovsk).

Acesta nu este primul mesaj de acest fel din partea Rusiei. Anterior, capturarea orașului a fost anunțată de șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui mercenari sunt implicați activ în luptele din această direcție.

Până în prezent, serviciile de informații occidentale nu au confirmat faptul că Soledar a fost cucerit de forțele rusești, însă Institutul american pentru studiul războiului (ISW) admite în ultimul său raport că acest lucru ar putea fi adevărat.

„[Forțele rusești] controlează cea mai mare parte, dacă nu chiar toată Soledar și se pare că au reușit să împingă forțele ucrainene afară de la periferia vestică a orașului”, se arată în raport.

Partea ucraineană neagă în continuare că Soledar se află în mâinile Rusiei, dar recunoaște faptul că există o ofensivă intensă a armatei ruse.

Potrivit ministrului adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Maliar, noaptea trecută în Soledar a fost „fierbinte”. Rusia a aruncat aproape toate forțele principale în direcția Donețk, a declarat ea vineri dimineață.

UPDATE Forțele armate ale Ucrainei: Armata ucraineană nu a părăsit Soledar, luptele continuă în interiorul orașului – Kievul neagă din nou informațiile Rusiei privind capturarea orașului.

Potrivit lui Serhii Cherevati, un reprezentant al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei citat de BBC, Forțele Armate ale Ucrainei se află încă în interiorul orașului.

„Luptele se desfășoară chiar în oraș, informația că forțele ucrainene au părăsit Soledar nu este adevărată, există lupte în desfășurare. Nu vorbim despre detalii pentru a nu dezvălui poziția tactică a luptătorilor noștri. Forțele inamice prevalează pentru că au aruncat în această direcție forțe maxime. Dar forțele noastre continuă să lupte în oraș”, a spus acesta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Kievul de ce nu l-au capturat?

  • Rabdarica, ce te grabesti asa? Cand demilitarizarea va fi completa, va pica si Kievul, fii tu fara grija.

  • Kievul nu are valoare strategică, dar oraselul ala ras la pământ in mijlocul câmpului valoreaza cat zice Skabeeva Simonyan si curentatul ala cu tunica inchisa la gat comandata din putredul occident italian Milano

  • Fatuco, utilizeaza-ti creierasul: Kievul nu aveau de ce sa-l „elibereze”, ptr ca nu era bombardat din 2014 incoace de Donetsk si Lugansk, ci ii bombarda. Au vrut la inceput si si-au dat seama ca nu e cazul, pierderi umane prea mari, retragandu-se.

 2. prigojin a capturat soledar nu rusia . oferirea soledar lui prigojin ii fata lui gherasimov si lui putin ce deabia poate sa isi stapinecsxca un subaltern necuvincios il rtransfora pe prigojin in fauritorul .

  • Prigojin functioneaza pe modelul NKVD, inainte cu orice pret. Putin nu are acest tip de gandire, chiar daca nu este vreun ingeras.

 3. Oare ăștia la Kiev se uită la ce filmează rușii prin orașul ăla: ABATOR …ce lume nebună. Nici 1000 de tancuri nu îi ajută în fața armelor de distrugere în masă /fanatismului wagner. Greșeala a fost acum 1 an – diplomația anula ce urma.

  • Rusii s-au prins ca sunt trași pe sfoara cu „diplomația” de Germania / Franța de mult timp, dar nu erau nici ei pregătiți. Multa vreme am crezut ca tupeiștii de ucraineni sunt de vina pentru neaplicarea Minsk2, de fapt tartorii cei mai au fost de vina, după cum a recunoscut si Merkel. Daca nici nemții nu mai sunt de cuvânt ….

 4. in trei zile…da…🖕🖕🖕🖕🖕🖕armata rosie a pierdut 100k+ de rusi folositi pe post de carne de tun…si a intarit flancul nato cu finlanda si suedia…betivii nu vor pastra nimic din ce au furat, vor fi tocati atat cat trebuie…😎😎😎😎😎😎😎😎

  • In timp ce ucraineni au pierdut 10 soldați. Finlanda și Suedia nu sunt inca in nato și nici nu vor fi prea curând

 5. Dragi concititori,
  Nu mă surprind comentariile dumneavoastră proruse sau antioccidentale. Vorbiți ca niște erudiți, niște specialiști în relații internaționale, strategie militara, economie mondiala s.a.m.d. Cu riscul de a părea arogant, va adresez o întrebare retorică: câți dintre dumneavoastră, specialiștilor, puteți spune că ați studiat/ citit (pentru licență, masterat, doctorat sau chiar ca profani ) despre aceste subiecte? Câte minute ati petrecut în biblioteci, in amfiteatre, la conferințe și câte pagini ați citit despre aceste subiecte? In câte limbi? Nu mai vorbesc despre a face analize științifice, obiective, despre toate acele subiecte pe care le abordați cu atâta patos și atâta dovada de cunoaștere…