G4Media.ro

Rusia acuză Ucraina că bombardează unităţi medicale şi ucide personal medical din…

Sursa foto: Facebook / Corina Davidov

Rusia acuză Ucraina că bombardează unităţi medicale şi ucide personal medical din zonele controlate de ruși

Rusia a acuzat joi forţele ucrainene că bombardează în mod repetat cu arme occidentale unităţi medicale din zonele Ucrainei controlate de ruşi şi a declarat că Occidentul şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au închis ochii la atacuri, informează agenţia Reuters, transmite Agerpres.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de crime de război. Amândouă neagă reciproc acuzaţiile. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea OMS.

Acuzaţia a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care a declarat reporterilor că forţele ucrainene au vizat în mod repetat instituţii medicale şi medici în patru regiuni ucrainene pe care Moscova declară că le-a anexat, potrivit Reuters.

Zaharova a enumerat datele şi locurile atacurilor din ultimele luni şi a adăugat că aceleaşi informaţii au fost furnizate OMS, despre care a spus că nu a făcut nimic cu aceste date.

„Medici adevăraţi mor din cauza bombardamentelor Kievului cu arme furnizate de Occident”, a declarat Zaharova.

Ea a susţinut că Occidentul – şi presa occidentală – au ignorat orice crime comise de Ucraina şi au vrut să critice doar Rusia.

Printre altele, Reuters adaugă că oficiali instalaţi de Rusia şi responsabili de centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă, au anunţat joi că o dronă ucraineană a încercat să atace centrul de antrenament al centralei.

Responsabilii centralei au declarat într-un comunicat că drona a fost distrusă deasupra acoperişului clădirii. Comunicatul precizează că nu au fost produse pagube şi că nimeni nu a fost rănit.

Centrala nucleară din regiunea Zaporojie (sudul Ucrainei), ocupată din martie 2022 de Rusia, a suferit o serie de atacuri cu drone începând cu 7 aprilie, Moscova şi Kievul învinuindu-se reciproc, aminteşte France Presse.

„Ne apropiem periculos de un accident nuclear” la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene.

„Aceste atacuri necugetate”, primele din noiembrie 2022 care vizează direct cea mai mare centrală electrică din Europa, „trebuie să înceteze imediat”, a pledat Rafael Grossi în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU dedicată acestei probleme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 1. Rusii nu ar trebui sa beneficieze de nici un dram de credibilitate, fiind parte din natura lor sa comunice, manipuleze si negocieze cu rea credinta, si
    2. nu le-ar fi rusine ?!

  2. Foarte bine le face.
    Cine îi crede pe ruși.
    Doar un copil mai poate crede ce debitează ăștia.
    Rușii merită cu vârf și îndesat orice, nu doar atât.