G4Media.ro

Rusia a emis un mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi,…

Rusia a emis un mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi, fratele opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi / El e acuzat că ar fi încălcat condițiile unei pedepse cu suspendare

Rusia a emis miercuri un mandat de arestare pe numele fratele opozantului Aleksei Navalnîi, Oleg Navalnîi, acuzat că a încălcat condiţiile unei pedepse cu suspendare, administraţia penitenciară cerând încarcerarea sa, relatează AFP, citată de Agerpres.

În urmă cu o zi, Aleksei Navalnîi, încarcerat după un proces în care a fost acuzat de fraudă, dar pe care el îl denunţă ca politic, a fost inclus de autorităţi pe lista „teroriştilor şi extremiştilor”, pe fondul reprimării constante a vocilor critice în Rusia în ultimii doi ani.

Numele lui Oleg Navalnîi, în vârstă de 38 de ani, apare acum pe lista persoanelor căutate de Ministerul de Interne, pentru infracţiuni penale.

Oleg Navalnîi a fost condamnat în august 2021 la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a încălcat măsurile sanitare legate de epidemia de COVID-19 printr-un apel către ruşi în ianuarie să participe la manifestaţii în favoarea eliberării fratelui său.

Avocatul său Nikos Paraskevov a declarat pentru agenţia Interfax că mandatul a fost emis pentru că poliţia nu l-a găsit pe Oleg Navalnîi la domiciliu. Avocatul a spus că nu ştie dacă Oleg Navalnîi a părăsit Rusia, aşa cum au făcut cei mai mulţi dintre aliaţii fratelui acestuia.

Luni, un tribunal din Moscova a înregistrat o cerere a administraţiei penitenciare de convertire a pedepsei cu suspendare în închisoare cu executare. Cererea va fi examinată la 18 februarie, conform site-ului tribunalului.

Fraţii Aleksei şi Oleg Navalnîi au fost amândoi condamnaţi în 2014 într-un dosar de fraudă pe care susţinătorii lor îl denunţă ca motivat politic. Oleg a petrecut trei ani şi jumătate în închisoare şi a fost eliberat în 2018, în vreme ce Aleksei primise o pedeapsă cu suspendare.

Revenit în Rusia în ianuarie 2021 după o convalescenţă în urma unei otrăviri de care el face responsabil Kremlinul, Aleksei Navalnîi a fost imediat arestat şi încarcerat.

Sursa foto: Twitter/ @kszamu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter