G4Media.ro

Rusia a condamnat din nou Facebook și Twitter la noi amezi, pe…

Rusia a condamnat din nou Facebook și Twitter la noi amezi, pe fondul acuzațiilor Moscovei privind ingerințele electorale externe

Justiţia rusă a condamnat marţi reţelele de socializare americane Facebook şi Twitter la noi amenzi pentru conţinuturi considerate ilegale, înaintea alegerilor legislative care se vor desfăşura în Rusia între 17 şi 19 septembrie, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Noua amendă pentru Facebook este de 21 de milioane de ruble (300.000 de dolari), iar pentru Twitter de 5 milioane de ruble (70.000 de dolari). Amenzile cumulate primite până în prezent de Facebook în Rusia se ridică la 90 de milioane de ruble (1,2 milioane de dolari) şi cele ale Twitter, la 45 de milioane de ruble (600.000 de dolari).

De asemenea, inclusiv serviciul rus de mesagerie criptată Telegram a primit o amendă de 9 milioane de ruble (123.000 de dolari), cu celelalte amenzi anterioare ajungând la circa o jumătate de milion de dolari.

Ministerul de Externe rus l-a convocat vineri pe ambasadorul american John Sullivan pentru a-i transmite un protest cu privire la ingerinţa companiilor americane din sectorul internetului în afacerile interne ale Rusiei.

Aceste companii, printre care Google, Facebook şi Twitter, au fost acuzate de Moscova de încălcarea legislaţiei ruse privind publicarea de conţinuturi extremiste sau interzise, cum ar fi cele considerate de a încuraja consumul de droguri sau sinuciderile, dar şi publicarea unor apeluri ale opozantului încarcerat Alexei Navalnîi şi ale susţinătorilor acestuia pentru participarea la proteste împotriva Kremlinului.

Moscova acuză de asemenea Google şi Apple de ingerinţă electorală pentru că refuză să retragă o aplicaţie a lui Navalnîi care dă consemne de vot cetăţenilor ruşi pentru ca politicienii puterii să piardă scrutinul din 17-19 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit săptămâna aceasta despre riscul unor ingerinţe externe în alegerile din Rusia, înaintea cărora partidul preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, este cotat în sondaje cu mai puţin de 30% din intenţiile de vot.

Preşedintele Putin a declarat la începutul anului că giganţii internetului au intrat „în concurenţă de facto cu statele” şi încearcă „să controleze brutal societatea”.

Sursa foto: Unsplash/ Adem AY

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. astia nu inteleg niciodata ca numai moskova are drept sa se amestece, sa falsifice si sa induca propaganda in alegerile altora … in alegerile lor, doar putin, pardon ei =)) au dreptul sa se amestece

  2. Absolut logic.

    s-a văzut și in America și peste tot că FB și Google nu mai sunt platforme neutre așa cum au fost autorizate de legea americană ci au devenit editori agresivi, promotori prin algoritm ai unor partide anume, cenzori politici etc.

    Ok, sunt firme private , fac ce vor pe rețea, insă serverele lor sunt pe teritoriul Rusiei și face și statul ce vrea.

    E timpul ca cineva să spargă monopolurile Big Tech si in America incă nu se poate, deși senatori republicani și democrați lucrează la asta dincolo de diferențele lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.