G4Media.ro

Roșu închis, un nou cod de culoare propus de Comisia Europeană pentru…

Roșu închis, un nou cod de culoare propus de Comisia Europeană pentru identificarea zonelor cu rată mare de infecții. Cetățenii care călătoresc din aceste zone ar trebui să prezinte un test ȘI să intre în carantină

Comisia Europeană a propus astăzi un nou cod de culori pentru a descuraja călătoriile non-esențială în interiorul UE și pentru a păstra în același timp libertatea de mișcare a bunurilor și cetățenilor. Astfel, zonele cu incidență de peste 5 cazuri la mia de locuitori ar trebui identificate drept zone roșu-închis, potrivit unui comunicat al executivului european.

Până acum, codul culorilor propus de Comisie este gri, verde, portocaliu și roșu.

Pentru cetățenii care vor să călătorească dintr-o zonă roșu-închis într-un alt stat din UE, Comisia Europeană le propune statelor membre să adopte următoarele măsuri:

– să ceară un test covid înainte de călătorie
– să îi carantineze pe acești călători după intrarea pe teritoriului respectivului stat

Propunerea Comisiei Europene va fi discutată de statele membre în cadrul Consiliului UE.

Comisia vrea ca prin noua regulă să limiteze răspândirea noii tulpini britanice a coronavirusului, o versiune extrem de contagioasă a acestuia. (Foto: Harta actuală a infecțiilor cu coronavirus în UE / ECDC)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. România cu roșu?!

    Nu este posibil asa ceva. Berbecene ia-l pe Manciu și Baciu și aratati-le ca au greșit ca noi de fapt sunt în zona verde cu mici excepții.

  2. Astept expertii din lumea virtuala

  3. Cinci la mie? Unde naiba mai sint in Romania 5/1000 cazuri?
    Oricum, frumoasa harta, Europa cacanie.

  4. Se duce draq si anul asta cu concediile decente in afara Romaniei. Degeaba ridica unii in slavi dovada vaccinarii anti-covid, vad ca nu conteaza ca esti sau nu vaccinat, ca ai test negativ, etc. Stai si in carantina cand iesi din tara, ca sa iti taie orice dorinta de vacanta. Sunt curios cat o sa reziste bugetele multor tari din UE fara turisti straini 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.