G4Media.ro

Romsilva plantează aproximativ două milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de…

Sursa foto: Facfebook / Romsilva

Romsilva plantează aproximativ două milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de toamnă

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva plantează circa două milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă, regenerând 2.697 hectare fond forestier, din care 1.548 hectare prin regenerări naturale şi alte 1.149 hectare prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri, a anunţat miercuri regia.

Potrivit sursei citate, tot în campania de împăduriri de toamnă vor fi efectuate lucrări de completări curente pe 392 hectare şi lucrări de refaceri ale plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 275 hectare.

Totodată, programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva prevede lucrări pe 12.670 hectare fond forestier, din care regenerarea naturală pentru 8.037 hectare şi regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, pe 4.633 hectare fond forestier.

Reprezentanţii regiei menţionează că, în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, au fost efectuate lucrări de regenerare pe 10.420 hectare fond forestier administrat de Romsilva, din care 6.846 hectare au fost regenerate natural şi 3.574 regenerate artificial.

„Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 1.582 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor pe 215 hectare. În total, în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, au fost plantaţi 21.875.000 puieţi forestieri”, se mai precizează în comunicat.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.163 hectare regenerate natural şi 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând în acest interval de timp 151,66 milioane puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Sursa foto: Facfebook / Romsilva

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Nu plantati voi cat taiem noi :))))))

 2. ,,Plantați” din pix , pe hârtie, cu multă parandărăt ……

 3. Politica de exploatare forestieră rămasă în epoca comunistă când se organizau „campanii de împădurire” ca activitate patriotica ( azi denumită voluntariat ). De ce nu se aplică principiul „Defrișatorul împădurește” ? Asta înseamnă că atunci când se semnează actul de exploatare a unei suprafețe de pădure să existe obligație expresă ca cel care a primit aprobarea de exploateze să și plateze puieți ( asigurați gratuit de către Romsilva ) pe o suprafață echivalentă. Nu ai îndeplinit această obligație, ești penalizat financiar substanțial și ți se retrage licența de funcționare până la stingerea restanței de împădurire.

 4. Plantează pe nai.ba.
  Stă cineva să numere?

  Și, mă rog, pe banii cui se fac aceste împăduriri?

 5. Plantați mai, că nu mai au și generațiile următoare din occident ce sa taie. Ați primit ordin din vest?

 6. Plantează ca și Iohannis cu Orban anul trecut, o Pădure cât o Țară, doar pentru campania erectorală, iar când s-au dus cei de la Recorder să vadă n-au găsit nimic și s-a dovedit că a fost cea mai slabă împadurire din ultimii 10 ani.

  https://recorder.ro/o-minciuna-cat-o-tara-adevarul-din-spatele-celei-mai-mari-campanii-de-impadurire/