G4Media.ro

Rompetrol Rafinare, amendată de Garda Mediu cu 100.000 de lei pentru că…

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Chesaru

Rompetrol Rafinare, amendată de Garda Mediu cu 100.000 de lei pentru că nu a luat toate măsurile pentru prevenirea poluării aerului

Societatea Rompetrol Rafinare SA a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru că nu a luat toate măsurile pentru prevenirea poluării aerului, anunță inspectorii Gărzii de Mediu Constanța, vineri dimineață.

„Urmare a controlului planificat derulat in aceasta perioada la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat ca operatorul nu a respectat obligația legala de a lua toate măsurile necesare in ceea ce priveste exploatarea instalatiilor, pentru prevenirea poluării aerului. In fapt, analizorul online care monitorizeaza in regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalatia de Cracare Catalitica, a inregistrat depasiri la indicatorul NOx in ultimile 3 luni, fata de valoarea limita de emisie prevazuta prin autorizatia integrata de mediu”, se arată în comunicatul citat.

Pentru neconformitatile constatate, comisarii au impus masuri si au aplicat o sanctiune contraventionala cu amenda in valoare de 100.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale, mai precizează Garda de Mediu Constanța.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. 100K? Asta nici ca mărunțiș nu se pune, nici nu s-ar apleca sa-i ridice daca le-ar cade din buzunar directorilor.
    Ei ne otrăvesc și garda se face ca lucrează.

    • Ați votat PSD 30%, PNL 25%. Nu v-a plăcut Berceanu de la USR, care ne-a asigurat aerul curat noaptea în București timp de 8 luni.

      Trage adânc în piept poluarea PSDNL!